Автор
Весела Георгиева

Историята с Даяна се повтаря: Ще успее ли Хари да спаси семейството си?

Принц Хари, Меган Маркъл и майка ѝ Дория Рагланд са участвали в „почти катастрофално преследване с кола“ в Ню Йорк, което е продължило повече от 2 часа. Тримата са били преследвани от папараци във вторник вечерта, след като напуснали събитие, на което Меган беше удостоена с награда "Women of Vision". Новината бе съобщена от говорител на херцозите на Съсекс. Именно той определи случилото се като "безмилостно преследване".

"Това безмилостно преследване, продължило повече от 2 часа, доведе до множество близки сблъсъци с други шофьори на пътя, пешеходци и двама служители на нюйоркската полиция. Въпреки че да си публична личност е свързано с определен интерес от страна на обществеността, това никога не трябва да става за сметка на нечия безопасност.", се казва в изявлението.

View post on Instagram
 

Първата асоциация, която изниква в съзнанието, свързана с гонка, папараци и кралска личност, е фаталният инцидент с принцеса Даяна и Доди Ал Файед. Тогава и двамата загубиха живота си след също толкова безмилостно преследване от папараци.

Кметът на Ню Йорк, Ерик Адамс, коментира веднага случилото се и заяви пред журналисти, че подобно преследване е доста безотговорно в Ню Йорк, защото е могло да причини смъртта на много хора. Дори 10 минути по улиците на Ню Йорк биха могли да бъдат фатални, каза Адамс...

View post on Instagram
 

Веднага след като новината за гонката стана известна на широката общественост, се появиха коментари в мрежата, в които противници на двойката заявяват, че това е поредният опит на Хари и Меган да привлекат вниманието към себе си и да извлекат дивиденти от това.

Преди близо две години Хари заяви в интервю, че историята на майка му принцеса Даяна се повтаря с Меган. Дали преживяният шок от загубата на любим родител не е оставил твърде жесток отпечатък в душата на принца? Толкова жесток, че той да не може да се отърси от мисълта, че семейството му, хората, които обича, са обект на постоянно преследване, манипулации, заговор?

Появиха се дори твърде смели предположения, че двойката едва ли не си е измислила инцидента. По информацията, предоставена от хора на принца, те са били преследвани от шест коли с тъмни стъкла, чиито шофьори за момента са неизвестни... И че дори полицията не е могла да спре папараците.

Надяваме се историята с Лейди Ди да остане в миналото и да не се повтори със семейството на сина ѝ. Би било твърде тъжно и би развихрило въображението на почитателите на конспиративните теории.