Автор
Ева Григорова

Ще ви разплаче: Съпругата на Брус Уилис сподели как дъщеря им се справя с диагнозата на татко си

Съпругата на Брус Уилис, 44-годишната Ема Хеминг Уилис, сподели трогателна история за това как деветгодишната им дъщеря Евелин е предприела проактивен подход, за да разбере по-добре битката на баща си с деменцията.

Ема публикува пост в Инстаграм в понеделник, в който разказа как най-малката дъщеря на звездата от “Умирай трудно“ е потърсила важна здравна информация за деменцията, за да подкрепи по-добре баща си.

“И така, трябва да ви разкажа тази история и ще се опитам да го направя, без да плача, защото когато Евелин я разказа, плаках доста.“ - сподели Хеминг.

View post on Instagram
 

Освен на Евелин, Ема и Брус са родители на 11-годишната Мейбъл Рей. 68-годишният Уилис също споделя три дъщери - Румър, 34, Скаут, 31 и Талула, 29, с бившата си съпруга Деми Мур, 60, за която беше женен от 1987 до 2000 г.

Евелин споделила жизненоважно прозрение за риска от тежка дехидратация при пациенти с деменция с майка си. Ема разкри, че Евелин е събрала тази информация от “забавни факти за деменцията“ през свободното си време в училище.


“Това не е смешно, но е някак забавно и тя наистина е дете на баща си, защото тези двамата обичат произволните факти“, размишлява Ема.

Изразявайки гордостта си от състраданието и проактивния подход на Евелин, Ема каза: “Благодаря ти, че ме уведоми... това е най-любящото и състрадателно нещо, което можеше да направиш - да си любопитна и да се образоваш за болестта на баща си.“

Постът на Хеминг подчертава колко е важно хората, които се грижат, независимо дали са приятели, или семейство, да се снабдят със знания за болестта, с която се борят техните близки. "Това е най-добрият начин да предложим подкрепа", твърди Ема.

Тя свърза този прочувствен момент с нещо, което експертът по деменция Адриа Томпсън сподели с нея по време на предишен неин пост по темата.

Съобщението на Томпсън, което Ема публикува, гласеше: “От името на човека, за когото се грижите, който има деменция, независимо дали може да го изрази, или не – искам да ви благодаря. Благодаря ви, че ги обичате, благодаря ви, че отделяте време да се образовате за деменцията."

Завършвайки поста си, Ема насърчи всички да “продължават да се образоват, да останат любознателни и да не забравят да хидратират любимите си хора“.



Брус Уилис се оттегли от актьорството миналата година, тъй като започна борбата си с афазия, състояние, което засяга езиковите му способности. Семейството му обяви здравословното му състояние и пенсионирането му в специално изявление.

На 16 февруари тази година семейството на Брус, включително Ема и бившата му съпруга Деми Мур, разкри, че състоянието му е прогресирало до фронтотемпорална деменция. Този тип деменция се характеризира с набор от симптоми, включващи промени в личността, повтарящи се и компулсивни движения, апетит за нездравословна храна и затруднения в говора.

Семейството изрази благодарност за подкрепата, която са получили след първоначалното съобщение и сподели облекчението си, че най-накрая има ясна диагноза.