Автор
Ева Григорова

Изтощена, но със силен дух: Вижте последната снимка на Тина Търнър

Последната публична изява на Тина Търнър беше през 2019 г., когато се появи на червения килим със съпруга си и Опра Уинфри.

Кралицата на рокендрола почина в дома си в Швейцария в сряда на 83-годишна възраст след дълго боледуване.Изпълнителката на What's Love Got to Do With It беше видяна за последен път публично през ноември 2019 г., когато присъства на премиерата на Бродуей на мюзикъла за живота си, "Тина".

Снимки от събитието показват, че Тина е подкрепяна от съпруга си Ервим Бах и Опра, докато върви по червения килим.Други снимки от премиерата на мюзикъла в Ню Йорк в Lunt-Fontanne Theatre обаче показват, че Тина стои без чужда помощ пред микрофона на сцената.

Тина официално се е пенсионирала преди няколко години – казвайки своето “сбогом“ на феновете в документален филм – и реши да не се показва под светлината на прожекторите през последните години от живота си.

Тя направи предварително записано участие, когато беше въведена в Залата на славата на рокендрола като соло изпълнител през октомври 2021 г.

Кадрите – привидно заснети около церемонията по награждаването – показаха Тина сияеща, докато изразяваше гордост, че е получила такова признание на своите 80 години.