Автор
Пепа Попова - Пепита

Дуа и Донатела със съвместна колекция за Versace, създадена за горещите летни нощи

Дуа Липа отдавна е муза на Versace. Тя откри и закри шоуто през пролетта на 2022 г. в Милано, бе лицето на кампанията през зимата на 2021 г. и често се снима до Донатела Версаче, в прозрачни преливащи рокли и обувки на платформа с квадратни връхчета.

Така че никак не се изненадахме, че двете момичета направиха една крачка напред в партньорството си, като съвместно проектираха новата лятна „see-now, buy-now“ колекция на Versace „La Vacanza“, която дебютира в Кан преди броени часове.

View post on Instagram
 

В случай, че избраната локация в Южна Франция не ви подсказва, La Vacanza е италианската дума за ваканция. Липа и Донатела прегърнаха усещането за петзвездна почивка с модно ревю, което се проведе в живописно крайбрежно имение. Моделите вървяха по котешка пътека в центъра на дълъг басейн в поредица от тоалети, подходящи за лятно бягство - от хавлиени рокли и шапки до секси метални рокли с едно рамо, подходящи за танци през цялата нощ.
Тази колекция бележи първия опит на носителката на Грами в дизайна.

View post on Instagram
 

Донатела и аз направихме много заедно през времето, но възможността да вляза в ателието и да бъда част от историята на Versace беше абсолютно умопомрачителна. Чувствам, че сега познавам историята на Versace отвътре и се чувствам голяма късметлийка, че имах възможността да се потопя във всичко това“ , каза Липа преди ревюто.
Тя разкри, че колекцията започва със скици, които е нарисувала за Донатела миналата есен. „Имахме толкова общ език, че можехме просто да обменяме идеи една на друга“, каза тя за работата с легендарния дизайнер.
Резултатът е колекция, за която пък Донатела сподели, че е свързана със „свобода, забавление и увереност“ – предадена чрез детайли като кристални мотиви на пеперуди върху сандали с каишки и ярка, наситена палитра.

View post on Instagram
 

Това бе преживяване не само за Дуа Липа, но и за творческия директор на легендарната модна къща.
Да имам глас извън моя екип и да мога да видя чрез Дуа Versace отстрани е толкова важно“, каза тя пред пресата в Кан. „Дуа представлява днешната жена: тя е уверена, силна и има способността да влияе на хората – не само защото е известна, но и заради ценностите си.

View post on Instagram
 

Много от визиите насочваха за духа на Липа на сцената и гардеробите на червения килим, с проблясъци от метали, пайети и красиви детайли на коланите.
Колекцията La Vacanza е вече достъпна за пазаруване, така че смело можем да започнем подготовката за лятото.

View post on Instagram