Автор
Ева Григорова

И да си инфлуенсър не е лесно: Алекс Богданска отказала 43 000

Алекс Богданска гостува в подкаста The Clashers, където сподели любопитни истории от света на инфлуенсърството.

Тя разкри колко усилия е вложила в своя профил в Instagram, казвайки следното:

“Тази сума, която стои зад тази снимка е еквивалент на лишенията като ценно време с близките ми, което съм отделила на платформата, да я обслужваме нея да обслужвам съдържанието, което хората гледат. Това става все по-енергоемко, защото хората се насищат на просто снимката, те искат да е по-качествена, да е по-интересна, да е по-екстравагантна. И ти постоянно се стараеш и се форсираш, не е да си легнеш в комфортната зона и да си кажеш “ето тука сега си вървя”.

View post on Instagram
 

Алекс сподели и подробности за начина, по който работи, разкривайки че има свой собствен агент, който се грижи за нейния график и координира множеството ангажименти, които тя има. “Много ми беше трудно преди да работя с агенция, която да ми помага. В момента имам мой личен агент, който координира комуникацията с всеки един от партньорите ми, той координира графика на фотографа и монтажиста, който да бъде на разположение в конкретния ден, когато имам насрочени снимки. Всичко се следи - график на снимки, график на публикуване, график на одобрение. Съдържанието, което съм заснела, се изпраща и се пита клиента “Харесва ли ви това, което тя направи за вас” - каза тя.

View post on Instagram
 


Богданска допълни и че за нея е най-важно хората, с които работи да останат доволни от съвместната им работа: “Защото аз все пак знам стойността на парите и знам колко те струват и не искам просто да взема парите на някого. Защото другото е еднократно, да аз ще взема Х пари, но те ще си кажат, че съм изпльоскала една сума и после никога няма да ми звъннат. Идеята е да работиш дългосрочно, най-голямото удовлетворение е, че някой ще си каже - “Много се радвам, че работих с нея”. Искам името ми да е еквивалент на професионализъм.” - сподели инфлуенсърката.

View post on Instagram
 


Алекс дори разкри най-голямата сума, която се е наложило да откаже: “Последният път беше много скоро, отказах над 40000 лв за цяла кампания постове, защото просто нямаше как да приема, понеже беше конкурентна фирма на клиент, с който вече съм подписала дългосрочно. Тоест - който превари, той завари и тогава се опитахме, няколко пъти четохме договора, защото клиентът много настояваше, но нямаше как да съчетая двете неща и това са адски много пари, но ги загубих. То не е да си ги загубил, защото никога не са били мои, изпуснах възможността да ги спечеля.” - разсъждава тя.