Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Ягодовото Суперлуние носи изобилни дарове и ще ни отвори към нови духовни истини

На 4 юни изгрява Ягодовата Луна, но въпреки името си, няма да промени цвета си в розово или червено. Просто ще е бяла като друг път. Нарича се още Супер луна, защото ще бъде близко до Земята.

Ягодовото пълнолуние в Стрелец ни носи енергията на приключение, оптимизъм, развитие, радост, разширени перспективи и свобода. Пълнолунието в Стрелец носи изобилни дарове и ще ни отвори към нови духовни истини. Ягодовата луна е благоприятна и за укрепване на семейните връзки и приятелството.

Пълнолунието оказва влияние на настроението ни. По това време много хора най-често се оплакват от проблеми със съня, раздразнителност или прекомерна възбуда.

Лунната вода е тясно свързана с пълнолунието. Именно по време на тази специална фаза на Луната е добре да се приготви лунната течност. Намерете през нощта място с пряка лунна светлина.

Сложете вода в съд, за предпочитане стъклен и затворен (да не се праши водата). Изложете съда с вода на лунните лъчи, това може да бъде прозорец, тераса, градина. Оставете през нощта, а сутринта рано, преди разсънване приберете водата, докато не е огряна от лъчите на зазоряващото слънце.

Лунната вода е магически еликсир. Може да се добави във водата планински кристал или хвойна. Ако добавим планински кристал към лунната вода, получаваме кристална лунна вода.

Хвойната от своя страна притежава магически и здравословни свойства.

Съхранявайте водата в хладилник, за предпочитане в стъклен съд.

Ако лунната вода ще се използва за пиене, достатъчно е да се приема по една глътка течност всеки ден. Лунната вода укрепва тялото и неговата жизненост, хармонизира чакрите, повишава нивото на енергия, позволява да се отървете от блокажи, помага за излекуване на тялото и духа, изостря интуицията, улеснява хармонизирането със света.

Пийте лунна вода всяка сутрин на празен стомах, преди ядене. Практикувайте да пиете вода до следващото пълнолуние.

Ако имате вана, сипете от лунната вода и ще почувствате, как тялото ви се отпуска и главата ви се успокоява. Можете да използвате свещи за ритуална баня с лунна вода. Поставете ги близо до ваната и изключете светлината в банята. Ако нямате вана, сутрин може след измиване на лицето, последно да изплакнете с лунна вода, без да се изтривате.

Използвайте лунна вода за поливане на растения във вашия дом и градина. Те не само ще бъдат добре поддържани, но и ще растат добре.

Изсипете лунната вода в спрей шише. Добавете няколко стръка розмарин или друга почистваща билка. Кажете наум намерението си, че искате да почистите къщата от лоша енергия. След това напръскайте със спрея, избършете мебелите в спалнята, масата или други места. Можете също да напръскате себе си или децата със спрей с лунна вода.

Добавете лунна вода към прането си и дрехите ви ще поемат магическата сила на лунната енергия и ще се почувствате обвити в нея.