Поднасяме на вниманието ви една вълшебна рецепта, която ще ви омагьоса със своя ягодов вкус и неповторим аромат. Позволете си да бъдете изкушени от това ягодово удоволствие и се насладете на момента, когато нежността на ягодите и хрупкавия чар на меренга се преплитат в перфектна хармония.

Необходими продукти:

3 белтъка
85 g захар
75 g пудра захар
500 g почистени ягоди
200 ml сладкарска сметана
300 g крем сирене Arla натурално XL
семената на половин ванилова шушулка
нарязан шам фъстък несолен
пресни листа мента

Приготовление:

1. Разбийте белтъците до пяна и добавете малко по малко захарта. Разбивайте, докато сместа стане твърда.
2. Добавете пудрата захар и разбийте отново за кратко.
3. Сложете половината от сместа в пош с накрайник и направете малки меренг целувки върху лист хартия за печене. 
4. Разпределете останалата част от сместа за меренг върху лист хартия за печене върху друг лист. Поставете двете тави във фурната на 100 градуса и изпечете едновременно върховете и дъната на меренга. Печете за около час. 
5. Оставете ги да се охладят върху решетка за печене. 
6. Вземете приблизително от ягодите. Ако е необходимо, разрежете ги на половина, ако са големи. Намачкайте останалите ягоди с вилица. 
7. Разбийте сметаната, крем сиренето Arla и ванилията до хомогенна пухкава смес. 
8. Натрошете основата за меренге и добавете парчетата към разбитата сметана и крем сирене заедно с половината от намачканите ягоди. 
9. Наредете ягодовия меренг в 6 чаши с пресните ягоди, останалата част от ягодовия мус и върховете меренг. 
10. Украсете с шамфъстък и листа мента и сервирайте.

(в материала има продуктово позициониране)