Готови ли сте да създадете малко магия във вашата кухня? Това руло е пълно със свежест и аромат на лято. Запретнете ръкави и се потопете в сладката поезия, съчетала в себе си нежния вкус на крем сирене Arla, преплетен с уханието на какаова основа и чара на сладкото от горски плодове.
Необходими продукти:
За крема:
1 опаковка крем сирене Arla Натурално XL- 300 g
100 g бял шоколад
150 ml сметана
40 g захар
1 ч. л. ванилов екстракт
За какаовата основа:
5 яйца
125 g захар
50 g брашно
4 с.л. какао на прах
1 ч .л. сода за хляб
1 щипка фина сол
1 с.л. захар
400 g сладко от касис, боровинки или малини
50 g пудра захар
2 с.л. касис или малини на прах
Приготовление:
1. Разтопете белия шоколад на водна баня. В купа разбийте сметаната до меки връхчета.
2. Разцепете шушулката ванилия и изстържете семената.
3. В друга купа сложете крем сиренето Arla, пудрата захар и семенцата ванилия. Разбийте и добавете разтопения и леко охладен бял шоколад. Добавете разбитата сметаната и разбъркайте внимателно, докато се смеси добре с крем сиренето.
4. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците и 25 g захар, докато станат твърди. Разбийте жълтъците и останалата част от захарта до пухкавост.
5. Смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта. Добавете сухата смес към сместа с жълтъците и разбъркайте до получаването на хомогенна текстура. След това внимателно добавете белтъците и разбъркайте с нежни движения.
6. Сложете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете основата в средата на фурната за около 19 минути на 200 градуса.
7. Поръсете захар върху лист хартия за печене и обърнете прясно изпечения блат върху него - с долната страна нагоре.
8. Разбийте шоколадовия крем с ръчен миксер. Отделете около от крема и го сложете в пош с накрайник. Поставете поша в хладилника.
9. Намажете основата на рулото със сладкото, което сте избрали. След това разпределете крема. 10. Навийте рулото откъм късата страна. Увийте го плътно в домакинско фолио и го поставете с края надолу в хладилника за поне 3 часа или във фризера за около 30 минути.
11. Смесете пудрата захар и касиса на прах в купа. Изсипете захарната смес върху хартия за печене. Оваляйте рулото в сместа и го поставете в чиния за сервиране.
12. Направете малки розички от крема върху рулото с помощта на пош и украсете с плодове или ядливи цветя при сервиране.