Автор
Весела Георгиева

Хари се оплака: Откакто съм се родил, се носят слухове, че истинският ми баща не е крал Чарлз

Битката на принц Хари срещу таблоидите продължава с пълна сила.

"Надеждата ми е да сложа край на медийната лудост", заяви принцът в показанията си във Върховния съд в Лондон. Хари бе подложен на кръстосан разпит от Андрю Грийн, адвокат на "Мирър", който го помоли да изясни фраза в писмените показания на херцога на Съсекс пред съда, в които той обвинява журналистите на таблоида, че имат окървавени ръце.

View post on Instagram
 

"Като дете и тийнейджър бях жертва на инвазията на пресата, през по-голямата част от живота си досега", каза херцогът.

"Има хиляди, може би милиони статии, които са написани за мен, от времето, когато бях на 12 години. Като дете всяка от тези статии изигра разрушителна роля в моето израстване", добави по-малкият син на Чарлз Трети.

Следващото му признание обаче беше твърде откровено...

"Откакто съм се родил, се носят слухове, че истинският ми баща не е крал Чарлз, а Джеймс Хюит (един от любовниците на принцеса Даяна – бел. ред.). Непрекъснато мислех за причините, които стоят зад тези слухове. Вестниците искаха да всеят съмнение в хората, за да бъда отстранен от кралското семейство".

Принц Хари също така осъди своеобразната "параноя", в която бил въвлечен още като малък: "Когато лична информация, която знаят само един или двама души, излезе на първа страница на вестник, приятелският ти кръг започва да се стеснява все повече и повече. Огромното мнозинство от публикациите са приписани на партньор, приятел, източник, близък човек, което всъщност създава атмосфера на подозрение относно възможния източник на тези информации. Чувствах, че не мога да имам доверие на никого, което беше ужасно чувство за мен, особено когато бях толкова млад."

View post on Instagram
 

Принц Хари пристигна в Кралския съд в Лондон около 12:00 ч., посрещнат от тълпа оператори и журналисти, писа "Дарик".

За първи път от 1980 г. насам член на кралското семейство Уиндзор се появява в съдебната зала, макар и като свидетел и обвинител. За последен път това се случва през 1891 г. с престолонаследника принц Едуард и кралица Виктория изпада в ярост. Сега, 132 години по-късно, това се случва с принц Хари във Върховния съд в Лондон.

Чарлз нарече желанието на Хари да съди таблоидите "самоубийствен ход". След като влезе в съдебната зала, принцът получи порицание от съдията за това, че не се е явил на първото изслушване в понеделник. За да оправдае отсъствието, адвокатът му обясни, че принц Хари не е искал да пропусне втория рожден ден на дъщеря си Лилибет, който беше отпразнуван миналия уикенд.

View post on Instagram
 

Меган подкрепи съпруга си като написа в Инстаграм: "Толкова се гордея с принца, той е много смел!"