Автор
Пепа Попова - Пепита

Анджелина Джоли ще си сътрудничи с модна къща Chloe

Модна къща Chloe обяви сътрудничество с Анджелина Джоли и създаването на първата колекция за нейната марка дрехи Atelier Jolie, съобщава WWD.

В понеделник стана известно за сътрудничеството на Chloe с холивудската актриса, която наскоро стартира собствена модна марка. Капсулната колекция, според френската модна къща, е вдъхновена от гардероба на Анджелина и ще "възпява женствеността". Колекцията ще бъде разработена под ръководството на творческия директор на модната къща Габриела Хърст, която скоро ще напусне марката. Линията ще бъде направена от материали с ниско въздействие върху околната среда, oт малки занаятчийски работилници и компании, ръководени от жени. В допълнение, някои елементи ще бъдат направени от неизползвани и ретро материали.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

"Веднага щом чух за визията на Анджелина за Atelier Jolie, повярвах в идеята. Това е начин да издигнеш другите чрез красотата на занаятчийството и модата и дълбокото уважение към околната среда. За мен е чест, че Chloe ще бъде първият партньор на Atelier Jolie, тъй като и двете имат марки имат възвишени идеали за подобряване на нашия свят, заради което обичам Анджелина и Chloe толкова дълбоко", каза Габриела Хърст в изявление.

Анджелина Джоли отбеляза, че изборът ѝ в посока Chloe не е случаен - френската модна къща е една от първите, получили статут на B Corp (сертификат за социални и екологични резултати).

"Много малко луксозни марки са сертифицирани от B Corp. Имах честта да работя с Габриела Хърст и се надявам, че всички жени ще се чувстват удобно и красиви в тази капсулна колекция. Приходите ми от това сътрудничество ще бъдат инвестирани в обучение на шивачи и занаятчии в Atelier Jolie".

View post on Instagram
 
View post on Instagram