Автор
Христина Кирилова

Въпреки дъжда и бурните емоции: София Прайд събра хиляди в Княжеската градина (снимки)

Въпреки силния дъжд и въпреки бурните емоции, които всяка година се пораждат покрай провеждането на София Прайд, парадът премина и вчера, като хиляди се събраха в Княжеската градина и както по традиция, беше отбелязан с концерт.

В 14.00 часа пред Паметника на съветската армия в София започна 16-ото издание на София Прайд - традиционното шествие в подкрепа на правата на ЛГБТИ-общността. То започна с концерт пред паметника, след което участниците преминаха по централните софийски улици.

За 16-и път в столицата се провежда София Прайд, като тази година проявата включва концерт и мирно шествие. В пространството на Княжеската градина се събират участници, облечени с цветовете на дъгата - символ на прайда, за да чуят концерта, който започна в 15.00 часа.

Макар и тази година да имаше бурни емоции и агресивни коментари в мрежата, събитието мина спокойно. В 19 ч. започна и мирното шествие, като маршрутът не беше издаден предварително от съображения за сигурност.

Тази година в концерта, който отбеляза началото на София Прайд се включиха Дара, Михаела Филева, Есил Дюран, Прея, Мила Робърт и Рут Колева.

Четете още: Красивата вдовица: Kоя е жената, която ще харчи милиардите на Берлускони (снимки)