Автор
Весела Георгиева

Майката на загиналия на "Титан" младеж: Трябваше да бъда аз

Кристин Дауд, майката на загиналия на батискафа 19-годишен младеж, разкри, че именно тя е трябвало да бъде в подводницата. Първоначално е трябвало да се спуснат тя и съпруга ѝ. Но синът им толкова е искал да отиде, че тя е отстъпила мястото си на него.

Оказва се, че Кристин и Шахзада Дауд, на 48 години, са резервирали своето пътуване още преди ковид. Заради пандемията обаче отлагат голямото приключение.

И ето че ковид падемията свършва и те могат да се потопят до дъното, където лежи прокълнатия според мнозина кораб.

View post on Instagram
 

Кристин обаче отстъпва мястото си, купено срещу 250 хиляди долара, на сина си, защото то е супер запален по историята на "Титаник". Момчето започва да се интересува от кораба, когато завършва един модел на лайнера от лего блокчета.

19-годишният младеж искал да стане първият човек, който нарежда кубчето на Рубик в дълбините на Атлантическия океан, разкрива още майка му.

View post on Instagram
 

Запитана от Би Би Си как се чувства, тя свежда глава и казва, че не иска да пропусне въпроса..., пише "Дейли мейл".

В извънредно интервю г-жа Дауд разказа как тя и дъщеря й Алина, на 17, са били на помощния кораб на Titan Polar Prince. Те прегръщат близките си - съпруг и баща, брат и дете, и ги изпращат на едно обречено приключение.

Часове по-късно изпадат в шок, защото връзката с подводницата е загубена. След 96-ия час от изчезването на батискафа, жената губи надежда.

„Всички си мислехме, че те просто ще се появят", разказва Кристин пред Би Би Си.

View post on Instagram
 

Но петимата авантюристи, изследователи и мечтатели не се появяват. Остават завинаги на дъното, при останките на кораба, който толкова много са искали да зърнат.

Трудно е да се опише какво изпитват близките им. Трудно е да се каже как се чувства тази майка, която знае, че вместо сина, там, долу, е трябвало да остане тя...