Автор
Антония Дамянова

Лукс по кралски: Камила събра погледите с обеци за 107 хил. лв. (снимка)

Съпругата на краля на Великобритания - Чарлз III, кралица Камила се появи на благотворително събитие с диамантени обеци на внушителна стойност, съобщава Express.

Крал Чарлз III и кралица Камила присъстваха на бала на животните в Lancaster House по повод 20-ата годишнина на Elephant Family - благотворителна организация, посветена на грижата за дивата природа.

За събитието кралицата бе облякла дизайнерски ансамбъл на британската модна дизайнерка Анна Валънтайн, включващ сатенени панталони с широки крачоли и дълга туника в стила на индийските сарита. Красивата ѝ визия бе допълнена с елегантни обеци от бяло злато и диаманти, струващи 46 900 паунда (близо 107 000 лв.).

Отново с диамантено бижу кралица Камила се появи на Royal Ascot миналата седмица. Става дума за брошка с миди, принадлежала на кралица Елизабет II, която е един от най-любимите предмети в колекцията на покойната Елизабет II. Скъпоценният накит е сътворен през 1919 г. по проект на лорд Кортолд Томсън от The Goldsmiths and Silversmiths Co.

Украшението е подарено през годината на създаването му от сестрата на Томсън - Уинифред Хоуп Томсън, на съпругата на крал Джордж VI - кралица Елизабет, която с възкачването на дъщеря си на трона става известна като кралицата майка Елизабет. През 2002 г. Елизабет II наследява от майка си брошката с миди.

Четете още: И Кейт се поддаде на Барби вълната. Отива ли ѝ розовото?