Автор
Весела Георгиева

Един от най-горещите турски актьори ще се жени

Акън Акъньозю сподели преди време, че с приятелката си - Сандра Пестемалджиан, ще се женят. Със сигурност последователките му ще са много разочаровани, профилът му в момента наброява 3.6 млн. последователи, повечето от които най-вероятно са жени.

Актьорът направи предложениe на любимата си по време на романтична ваканция в Париж.

Акън и Сандра започват романса си преди близо 10 години след запознанство в САЩ и успешно устояват на всички предизвикателства, породени от главоломно растяща популяронст на атрактивния актьор.

View post on Instagram
 

Акън е роден в Анкара и наесен ще направи 33. Ако не му мине котка път, по това време вече ще е женен мъж. Сватбата е планирана за юли.

Покорителят на женските сърца не обича да говори много за личния си живот. А на снимките в Инстаграм е само той...

View post on Instagram
 

Акън произлиза от заможно семейство. Баща му Тамер Акъньозю е един от най-богатите собственици на ресторанти в родния му град. Дядо му по бащина линия е един от първите телевизионни водещи по TRT. Майка му Йозлем Акъньозю има успешна актьорска кариера.

Акън от малък обичал математиката, но ето че все пак кръвта вода не става. Първата му роля в киното е, когато е на 24 – в словенско-хърватския филм „Дявол“. Там играе епизодична роля, която обаче му дава увереност и убеденост, че трябва да продължи по този път.

„От детството си следвам пътя на науката“, признава Акън. "Но един ден в Америка, учейки математика в Бъркли, разбрах тясната връзка между този предмет и изкуството".

„След това реших да опитам силите си в актьорството. И ако трябва да бъда честен, щях да съжалявам много, ако не го бях направил“, признава Акън Акъньозю.

Турският актьор държи много на добрия външен вид. Тренира бойни изкуства, стриктно следи какво яде. Играе още тенис, баскетбол и футбол. Според Акън външният вид е работният инструмент на актьора, така че трябва постоянно да се полагат грижи за лицето и тялото.

View post on Instagram
 

„Без здраво тяло никога няма да можете да бъдете бодър духом и с бистър ум. Затова отдавам голямо значение на храненето и фитнеса, но и на духовността”, казва звездата.

Покорителят на женски сърца говори два езика: турски, който е роден за актьора, и английски, тъй като е живял шест години в Америка. А в момента активно учи испански, защото много негови приятели са от родината на коридата и фламенкото.

View post on Instagram
 

„Не преследвам славата, тя е нещо мимолетно, идва и си отива. Предпочитам да преследвам нещо постоянно“, казва Акън Акъньозю.