Автор
Теодор Муховски

8 неща, които една богата жена никога няма да облече

Ако си мислите, че богатите жени се обличат само в най-скъпите магазини и носят само най-новите тенденции от луксозни марки, грешите. Заможните дами имат различни модни навици. Но това, което е абсолютно сигурно, е, че те имат определени "забрани", по отношение на дрехите, които носят.

Съществува неофициален списък на нещата, които една истински богата жена никога не би носила. От друга страна, по-бедните ги обличат. Проверете дали ги има в гардероба ви.

Палто от естествена кожа

View post on Instagram
 

Имаше време, когато палтото от норка се смяташе за признак на лукс. Тази мода продължи доста дълго време. Богатите хора станаха застъпници на екоактивизма и спряха да носят естествена кожа. Още повече, че вече има много технологични материали, от които могат да се направят стилни, удобни и топли дрехи за всеки вкус.
За бедните обаче палтото от естествена кожа все още е символ на богатство и лукс. Изненадващо е, че хората дори взимат заеми, за да си купят кожено палто.

Дрехи с лога на най-видно място

Логоманията е микротенденция. Но тя е популярна най-вече сред модните инфлуенсъри.

Една успешна бизнес дама или представител на аристократичния елит със значително състояние никога не би носила тениска с лого на марка на гърдите или панталон с изписано име на модна къща. Същото се отнася и за чантите и обувките.

Богатите нямат нужда да афишират марки. Но тези, които имат малко пари, искат да бъдат забелязани от всички, че могат да си позволят и Dior, и Gucci.

Дантелени рокли



В ежедневието такова облекло е неподходящо и неудобно. А богатите ценят комфорта. Освен това най-често дантелата в такива модели е много евтина - и това се вижда от пръв поглед. Но обикновените момичета по някаква причина обожават такива рокли. Струва им се, че в тях изглеждат едновременно секси, скъпи и елегантни. В действителност, уви, това не е така.

Тениска от некачествен плат



Трикотажът е вечна класика. Освен това е много удобен за носене, но трябва да е висококачествен и скъп. Има тениски, които веднага се разтягат, а след първото пране и дори избледняват. Тук няма мирис на богатство.

Строго класически костюми

Тази строга визия отдавна не е актуална. Леката небрежност е на мода сред богатите. А класическите костюми с втален блейзър, миди пола или скучни панталони в момента са униформата на офис служителите. Виждали ли сте много богати хора сред тях?

Ярки цветове

Обикновените хора изглеждат така, сякаш са в крак с последните модни тенденции. А също и за да привлекат вниманието към себе си и да се откроят от тълпата. Да, черното от глава до пети е безинтересно. Но богатите хора са склонни да избират благородни сдържани нюанси: изумрудено, шоколадово, рубинено.

Мрежести чорапогащи



Богатите обикновено купуват функционални вещи. А мрежестите чорапогащи очевидно не са сред тях: изглеждат вулгарно, не се съчетават с нищо и не предпазват от студа.

Черни обувки и чанта

Първо, комплектите "обувки и чанта" в един цвят отдавна не са на мода. Второ, богатите жени не избират универсални обувки и аксесоари, които ще подхождат на повечето тоалети.
Те могат да си купят няколко чифта обувки, които да подхождат на всяка рокля - и то с много по-интересни обувки от черния ботуш до глезена. Но бедните често пестят от това да носят един и същ чифт (и чанта) с всеки тоалет през целия сезон.