Автор
Пепа Попова - Пепита

Изтънченост и декадентски лукс от Fendi

Едно от най-очакваните шоута висша мода бе това на Fendi. Колекцията, представена в Palais Brongniart, изглеждаше като продължение на предишните две - светли цветови палитри, леки текстили, метални детайли и обща атмосфера на футуризъм. За пролет-лято 2023 г., Ким Джоунс напълно се въздържа от истински цветове и вместо това изпрати на подиума леки рокли в нюанси на сребърно, бежово, топло кафяво, сиво и бледосиньо. Изящни детайли - фина дантела, наситена бродерия, пухкав тюл и бляскави пайети присъстваха на котешката пътека.


Джоунс постави творческата синергия между него и Делфина Делетрез в основата на своето haute couture шоу за Fendi.
"Вдъхновението се появи след като започнах да разглеждам бижутата на Делфина за Fendi, които тя направи за първи път", каза той. "Палитрата се развиваше почти органично, с цветове и бродерии, базирани на нюансите на природните камъни, рубини и сапфири", добави той. "Идеята е силуетът да бъде 'нищо', но едновременно с това - всичко."

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Ако сега има място за изтънчен, зрял лукс на вечерните тоалети, то визиите на Джоунс в тази haute couture колекция съвсем органично запълват това пространство. Естетиката му е изцяло базирана на драпирането и минималистичните образи от 90-те, без, разбира се, да да пренебрегва родното място на Fendi - древения Рим. Именно образите, вдъхновени от камъните на Делетрез се превърнаха в платно за представянето на 30 бижута от колекцията й.


"Има игра между мекотата и твърдостта, плътта и камъка.", обясни Джоунс в бележките към шоуто.


Моделите се разхождаха по мраморна котешка пътека, като повечето държаха някой от емблематичните клъчове Fendi под формата на малки правоъгълни кутии за бижута от кожа.
Приказни диамантени обици, брошки и огърлици сияеха от пътеката.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram