Автор
Ева Григорова

Летният наръчник за грижа за кожата, който ще ви спести време и усилия

Лятото е вече тук, а именно през топлите дни графиците ни са толкова изпъстрени с приключения, неочаквани покани за коктейли и дълги вечери навън, че често не ни остава време да се погрижим за себе си.

Ние обаче сме ви подготвили един практичен наръчник за грижа за кожата през лятото, който ще ви спести време и усилия.



Не забравяйте за слънцезащитата

Слънцезащитата е изключително важна през цялата година, но в никакъв случай не бива да забравяте за нея през летните месеци. Имайте предвид, че трябва да я нанесете преди да изложите кожата си на слънчевите лъчи, за да има време тя да попие и да създаде невидим защитен филм. Така че ако планирате дълги дни на плажа, летни пикници или преходи в планината, не забравяйте да се намажете преди да излезете, а не на място. Ако пък прекарвате голяма част от деня на открито или се къпете в море, или басейн, е силно препоръчително да подновявате слънцезащитата си на всеки няколко часа.

Ексфолирайте нежно

Ексфолирането на кожата е ключов фактор, за да бъде тя свежа и с младежки вид. Важното е тук да бъдете нежни с нея и да не прекалявате. Добър вариант е да прибягвате до изпитани методи като сухото четкане, за което ви споделихме повече в специален материал по темата, който можете да прочетете тук. Достатъчно е да ексфолирате 2-3 пъти седмично, за да постигнете видим ефект.



Хидратация и пак хидратация

Всички знаем, че хидратацията е ключова през летните дни, но залисани в забързаното си ежедневие, често забравяме да пием достатъчно течности. Затова специалистите съветват да си изградите специален график за пиене на вода, първоначално можете да си го запишете на лист хартия, а след време тялото ви ще свикне и ще превърне този график в навик. Например - бихте могли да изпивате 2 чаши вода сутрин на гладно. Така ще елиминирате по-лесно токсините, ще стартирате метаболизма и храносмилателната си система. Ориентировъчно можете да разпределите следващите чаши вода на всеки два часа през деня, за да достигнете до минимум 8 чаши дневно.

Използвайте леки и ефективни продукти

Специално за летните дни Dove лансира своята нова и подобрена линия душ гелове, които могат да се превърнат в идеален старт и/или завършек на вашия ден. Новата формула на Dove съдържа хидратантен крем от 3 уникални съставки и не дехидратира кожата, а я подхранва в дълбочина още с първия душ. Така кожата ви остава нежна на допир през целия ден. Новите душ гелове на Dove са без сулфати и премахват излишното омазняване, но без да увреждат кожната бариера. На пазара вече е и най-новият аромат от серията, който чудесно би могъл да се впише във вашата лятна рутина за грижа за кожата. Той се нарича Dove Rejuvenating Cherry and Chia Milk и има плодов аромат, който ще ви вдъхнови да се насладите напълно на всеки летен момент, който ви предстои.

Докоснете се до новата подобрена формула и се потопете в напълно трансформиращото докосване на Dove. Вашата кожа заслужава изключително нежна грижа, която ще я преобрази напълно.

(в материала има продуктово позициониране)