Автор
Пепа Попова - Пепита

Dolce & Gabbana Alta Moda почетоха Пулия в Алберобело с шапки с формата на трули и чувствени дантелени рокли

Хелън Мирън, Винъс Уилямс, Крисчън Бейл, Ким и Крис Кардашиян и 500 други гости отлетяха за Пулия, за да присъстват на грандиозното шоу, организирано от италианската модна къща.

View post on Instagram
 

Когато беше представен първият образ от новата колекция Alta Moda на Dolce & Gabbana в Алберобело, усещането беше за голяма изненада. Историята и съвременността сякаш съжителстваха перфектно в този секси, лек и ефирен начален образ, завършен от шапка с оригинален дизайн във формата на трули, която изглеждаше като част от самия пейзаж. След това облекло видяхме много други, но всички те имаха нещо общо: бяха ода за мястото, обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Майсторството и занаятите винаги са били на преден план в колекциите на Dolce & Gabbana. Този път те акцентираха върху тъкането и работата със слама, което обикновено виждаме в предмети за обзавеждане и върху кошници и които сега те превърнаха носещата структура на нестандартни рокли и поли. Истинска магия, визия след визия.
„Както винаги, когато се влюбим в едно място, ние търсим неговата история, традиции и обичаи. Това, което е ново и глобално, ще бъде в крак с времето, но не би било нищо без усещането за автентичното майсторство. Естествено, всички наши емблематични кодове са отново там и всичко, което направихме, е да свържем „нови“ такива към тях, включително Алберобело, кулинарната традиция, маслините и дантелата", обясняват модните дизайнери.

Мисията на Dolce&Gabbana Alta Moda е да открие красотата и да я отвори за петте сетива: зрение, слух, допир, вкус и обоняние. Над 500 гости присъстваха на шоуто, включително Хелън Мирън, Винъс Уилямс, Крисчън Бейл, Ким и Крис Кардашиян. Но местните занаятчии също бяха сред публиката, готови да покажат своето умение пред целия свят.

Средиземноморска чувственост: черно и прозрачно
На ревюто на Dolce&Gabbana Alta Moda видяхме средиземноморската чувственост, издигната на макс: черното доминираше и беше в контраст с безкрайната прозрачност и ефирност на тюл, шифон, органза и дантела.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Чиста съблазън и модерност

Изкуството на тъкането, което се предава от поколение на поколение, бе използвано за изработката на ефектни шапки, но също и за рокли, пелерини и поли. Дрехите се предлагат в съчетание с много модерни и секси аксесоари. Сред най-ефектните визии бе тази, представена на финала от Валерия Булдини с флорален микро сутиен и огромна пола.

Приказка от цветя
Централно място в колекцията заемат цветята, естествено местните - като азалии и бугенвилии, които са неочакваната нотка на цвят, която завършваше творенията. Цветята се появяват неочаквано върху роклите от тюл и са предназначени да изненадат и украсят тяхната деликатност.

View post on Instagram
 


Пелерина - картичка и мини пола - картичка
За да подчертае цялото съвършенство, което се крие зад колекцията, пощенската картичка на Алберобело: площадът на мястото е изобразен в наслояване на шифонени ивици върху величествена вечерна пелерина и мини-пола. Като черно-бяла картичка дългата копринена пелерина показва алеите на Алберобело. Използвайки техниката на инкрустация, над петдесет нюанса се преплитат, за да създадат хипнотична дълбочина

View post on Instagram
 


Новата булка на Dolce & Gabbana Alta Moda
Наред с черното присъстваше и бялото, което преведено на haute couture език означава сватбени рокли. И тук майсторството на занаятчиите бе в центъра, независимо дали ще изберете рокля от тюл, украсена с 3D цветя, или ще заложите на сложно наметало.

View post on Instagram
 


L'Alta Sartoria Uomo
Колекцията Alta Sartoria на Доменико Долче и Стефано Габана беше показана в Остуни, Белия град. Традициите на Южна Италия са в основата на вдъхновението за модното ревю, по-специално древната традиция на Corredo – чеиза, който майките започват да приготвят, когато се роди дете. Бели ленени покривки, нощници, гарнирани с дантела, чаршафи и салфетки се давали на момичето при женитба. След това те се предават от поколение на поколение. Доменико Долче и Стефано Габана възстановиха древните сетове и ги преработиха в сака, костюми, палта, като взеха това, което обикновено е предназначено за жени и го вкараха в най-висшата форма на мъжко сарториално майсторство - Alta Sartoria.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram