Автор
Весела Георгиева

Според британците: България предлага най-евтината семейна почивка за седмица

В сравнение с други популярни ваканционни дестинации в Европа, България продължава да предлага най-ниски цени за 7-дневна семейна почивка. Това сочат резултатите от проучване, проведено от TravelSupermarket.

Изследването показва, че през август 2022 година средната цена за един човек е 746 британски лири, като тази цифра се е увеличила до 842 лири за август 2023 година.

Ричард Сингър, главен изпълнителен директор на TravelSupermarket, коментира, че въпреки малката вероятност цените да паднат значително за това лято, късното резервиране все пак може да доведе до добри сделки. Търсенето изпреварва предлагането и цените за следващата година ще бъдат наравно с тези на настоящата година, казва експертът.


Според проучването, ваканционните пакети за някои от най-популярните ваканционни дестинации в Европа са се повишили с до 25 процента. В Средиземноморието Крит в Гърция се издига на върха с увеличение от 25 процента, докато Майорка в Испания регистрира ръст от 21 процента. Тенерифе също се присъединява към списъка с повишение от над 22 процента.



Общо взето, най-популярните дестинации като Испания, Турция, Гърция, Португалия и Кипър са поскъпнали с около 12 процента.

В сравнение с миналата година, цените за една седмица в Мароко са нараснали с 27 процента, а в България - с 13 процента.

Би било чудесно обратнопропорционално на ниските цени да вземем да дадем на туристите високо качество - на обслужване, на храна, на база... Ама не. Ниски са ни цените, обаче обслужването ни е далеч по-ниско. А може да е в пъти по-добро.

Може да е по-чисто, по-красиво, по-малко застроено. Може да сме усмихнати и мили, да не се караме на хората, дошли да похарчат парите си. Можем.