Автор
Теодор Муховски

Зодиите, които най-много се страхуват от старостта - проверете дали сте сред тях

Остаряването не е лесно, особено когато една сутрин се погледнем в огледалото и забележим първите сиви коси или бръчки, които преди не са били там.

По-късно остаряването се съчетава с понятия като мъдрост, житейски опит, себеприемане, а бръчките са просто знак за пълноценно изживян живот.

Трябва да престанем да водим луд живот и да се научим да се наслаждаваме на всеки миг. Има хора, които не могат да забавят бясното темпо на живота и искат да се чувстват вечно млади, обичат приключенията и експериментите. Астрологията може да ни каже нещо повече за нас самите, включително във връзка с остаряването.

Стрелец

Родените под знака на Стрелеца притежават приключенски дух: те обичат тръпката от неизвестното, никога не се притесняват да опитат нещо ново и винаги са нащрек за силни емоции. Стареенето е табу за Стрелците, защото те смятат, че ще трябва да спрат да живеят на един дъх. Най-големият им страх е, че младостта ще свърши, а с нея ще изчезне и възможността да се насладят на преживявания, които все още не са имали.

Стрелците са хора, които ценят свободата и не понасят задълженията. Но с времето виждат, че старостта наближава, и тогава започват да мислят за бъдещето. Ако Стрелците не са успели да достигнат върховете на живота, то приближаването на старостта може да ги доведе до депресия или, напротив, притежателите на този знак се противопоставят на часовника, който неумолимо се движи напред.



Близнаци

Близнаците са мечтатели и фантазьори. Но годините минават, а Близнаците не искат да приемат факта, че остаряват. Представителите на този знак биха искали да продължат да живеят без ограничения и отговорности, да се наслаждават на всеки ден, без да гледат в бъдещето. Техните необуздани страсти, голямата любов, в която се впускат всеки път, и многобройните мечти, които лелеят ден след ден, сякаш искат да прогонят мислите за старостта от съзнанието им.

Водолей

Сред зодиакалните знаци, които най-много се страхуват от остаряването, са Водолеите. Те имат силна жажда за приключения. Мисълта за отминалите години плаши Водолеите, защото в главата им има хиляди проекти, които с всеки изминал ден стават все по-големи. Най-силният страх за Водолеите е съжалението, че не са имали време за нещо. Те размишляват върху бъдещи проблеми и престават да живеят в настоящия момент, хванати в капана на рационалния си ум.



Скорпиони

Скорпионите остаряват по-красиво от останалите зодиакални знаци. Те правят всичко възможно годините да не се отразят на душата им. Най-големият страх на Скорпионите е, че не са научили достатъчно от опита си, за да остаряват безразсъдно. Но трябва да се отбележи, че те никога няма да бъдат подготвени за това, което им носи бъдещето, затова трябва да живеят живота, като се наслаждават на всеки момент.

Рак

Раците изпитват смесени чувства към остаряването. Те се страхуват, че младостта им ще изчезне и ще остане само съжалението. От друга страна, Раците винаги искат най-доброто за себе си и знаят, че дори в зряла възраст искат да живеят пълноценно и да бъдат щастливи. Мисълта за бъдещето винаги им причинява известен стрес. Раците се нуждаят от време, за да осъзнаят, че времето безмилостно отминава. След като придобият увереност в себе си, те могат да се придвижат към зрелостта с повече осъзнатост.



Лъв

Ако някои зодиакални знаци се страхуват от остаряването, има и други, които не се плашат от зрелостта. Овните са малко нервни преди всеки рожден ден, но са ентусиазирани и развълнувани от бъдещето. Лъвовете също са много оптимистично настроени за бъдещето, те са готови за всичко, което им предстои: колкото повече житейски опит имат, толкова по-интересен е той.

Четете още: Някои са късметлии, други имат тежка съдба: какво казва Ванга за всяка зодия