Автор
Ева Григорова

Кейт Мидълтън признава за ужасяващ момент, само часове след като родила принц Джордж

Това е момент, който никой родител никога не забравя - моментът, в който гушва за първи път своето новородено бебе.

И без съмнение принцът и принцесата на Уелс ще си припомнят радостните си първи мигове с принц Джордж тази събота, когато бъдещият крал ще навърши 10 години.

Джордж е роден на а 22 юли 2013 г. и е първородното дете на Кейт и Уилям. В деня на неговото раждане радостната новина бе обявена около 20:00 часа и само часове по-късно той направи публичния си дебют пред Lindo Wing в Падингтън, централен Лондон.

Уилям и Кейт бяха заснети с новороденото си бебе на стълбите на болницата, показвайки го на стотиците доброжелатели дошли на живо и на милиони любопитни погледи. Традицията за подобен дебют на кралските бебета бе създадена от покойната принцеса Даяна, когато роди принц Уилям.

Това без съмнение е бил доста стресиращ момент за двойката и особено за Кейт, която току-що бе родила само няколко часа преди това и трябваше да се изправи пред света. В свое интервю няколко години по-късно тя определи преживяването като “леко ужасяващо“.

Тя направи признанието в подкаста Happy Mum, Happy Baby с бившия победител в I'm A Celebrity... Get Me Out Of Here, Джована Флетчър. Джована попита Кейт: “Какво беше да знаеш, че толкова много хора са навън, след като току-що си родила?“

Кейт откровено отговори: "Да, беше малко ужасяващо, леко ужасяващо, няма да лъжа."

Тя обясни и защо е решила да тръгне по стъпките на покойната си свекърва Диана и да позира на стълбите на болницата с малкото си бебе:

“Всички бяха толкова подкрепящи и двамата с Уилям наистина осъзнавахме, че това е нещо, от което всички бяха развълнувани и знаете, че сме изключително благодарни за подкрепата, която обществеността ни показа и всъщност за нас да можем да споделим тази радост и признателност със света, чувствах, че е наистина важно.”

“Но също така беше съчетано с новородено бебе, неопитни родители и несигурността какво носи това, така че имаше всякакви смесени емоции.“

Попитана колко време е минало между раждането и позирането на стъпалата на Lindo Wing, Кейт каза: “О, Боже мой, не мога да си спомня. Всичко ми е малко замъглено.

Мисля, че останах в болница през нощта, спомням си, че беше един от най-горещите дни и нощи с големи гръмотевични бури, така че не успях да спя много, но Джордж успя, което беше наистина страхотно.

Много исках да се прибера у дома, защото докато бях в болница, имах всички спомени от това, че бях в болница, когато бях болна, така че това не беше място, където исках да седя. Така че наистина отчаяно исках да се прибера вкъщи и да се върна към нормалността.“

По-рано тази седмица стана ясно, че принцът и принцесата на Уелс са взели режението Джордж да пропусне традицията и да не се присъедини към въоръжените сили.

Въпреки че от повечето наследници от мъжки пол се очаква да служат на страната си по някакъв начин, според съобщенията обичайният срок на служба не е нещо, в което Джордж ще трябва да се включи, освен ако не изрази желание да се присъедини.

Съобщава се, че приятел на Уилям е разкрил пред медиите, че той и Кейт няма да пречат на Джордж да намери собствената си съдба и страст в живота. Приятелят каза на Mail on Sunday: “На теория нищо не пречи на Джордж да преследва кариера като астронавт, например, ако това е, което иска и след това да стане крал по-късно.“