Автор
Антония Дамянова

На това му се казва воля: Килиън Мърфи ял само по един бадем на ден заради ролята си в 'Опенхаймер'

Звездата от определяния като следващия блокбъстър филм "Опенхаймер" - ирландският актьор Килиан Мърфи, се бил подложил на жесток хранителен режим, за да отслабне за главната роля. Каква е тайната му за драстичното отслабване, актьорът не пожела да разкрие, но вместо него това направиха колегите му от снимачната площадка - Емили Блънт и Мат Деймън.

View post on Instagram
 

Според 40-годишната Блънт, която влиза в ролята на негова екранна съпруга, по време на снимките дневната дажба храна, която Мърфи си позволявал, се състояла от една-единствена ядка бадем. Британската актриса отбелязва в интервю пред "Екстра", че актьорът се е подложил на безмилостен глад, за да се доближи максимално до образа на своя герой - физика Робърт Опенхаймер, известен още като бащата на атомната бомба.

"Той имаше толкова грандиозна задача, заради която хапваше по един бадем всеки ден. Беше отслабнал много", уточнява Блънт.

View post on Instagram
 


Мат Деймън, който се превъплъщава в ролята на генерал-лейтенант Лесли Гроувс във филма, споделя, че Нолан изисквал от актьорите дълбоко вникване в характера на героите до най-малкия детайл. Какво остава за самия Килиън Мърфи, който през цялото време "сякаш живееше в кожата и мислите на своя герой", допълва Деймън.

Самият Мърфи потвърждава думите на колегите си. "Обичам да играя с тялото си, а Опенхаймер имаше много отчетлива физика и силует, които исках да изградя правилно. Трябваше да отслабна доста, защото той е бил много слаб, почти изтощен. Живеел е на мартини и цигари", разказва ирландецът в скорошно интервю пред "Ню Йорк Таймс". Той обаче е категоричен, че режимът му със сигурност не е бил здравословен, дори го определя като опасен и не би го препоръчал на никого.

View post on Instagram
 

47-годишният актьор говори и за "лудото темпо" на заснемането на кинолентата. Според Мърфи снимките са отнели общо 57 дни, което е изключително кратко време за създаването на филм. За сметка на това обаче, както за всеки свой филм, така и за "Опенхаймер" режисьорът Кристофър Нолан е отделил близо половин година в подготовка - време, през което и актьорите да успеят напълно да се слеят с героите си и да ги опознаят в по-голяма дълбочина.

Филмът ни връща във времето, когато американският физик ръководи създаването на атомната бомба по време на Втората световна война. Опенхаймер управлява секретна лаборатория в Лос Аламос, построена по време на мандата на президента Франклин Д. Рузвелт като част от проекта "Манхатън", за да създаде първата атомна бомба. Той ръководи детонацията на първата такава бомба, "Тринити", в пустинята на Ню Мексико, преди да бъдат бомбардирани японските градове Хирошима и Нагасаки през 1945 г.

View post on Instagram