На външен вид е малко невзрачен, но да, това е най-трудният за резервиране ресторант в света. Казват, че в него било по-трудно да си запазиш маса, отколкото в някои от най-култовите места в Ню Йорк.
Кръчмата се намира в Бристол, на два часа и половина път от Лондон. Името му е The Bank Tavern и в момента има зашеметяващ списък с чакащи, които искат да хапнат точно тук. Според публикация в New York Post, който се позовава на проучване на доставчика на бизнес плащания Dojo, има хора, които чакат четири години, за да получат маса.
Изключително популярното меню обикновено се състои от 30-дневно отлежало говеждо месо, бавно приготвено свинско шкембе, печено агнешко бутче с мед и розмарин и зеленчуков хляб от леща.
Сервират се още ябълкова зелева салата и гръцки топчета от калмари. Ако сте сред любителите на сладкишите, можете да хапнете "Павлова" с ягоди и бял шоколад, тарта с лимончело или панакота с малиново йогурт.
Тристепенно меню струва между 35 или 56 долара за двама.
Ако влезете в страницата на заведението, ще видите, че резервациите за неделя вечер няма да бъдат възможни в близко бъдеще...
Вторият най-труден за резервиране на маса ресторант в света се намира в Ню Йорк. Казва се Damon Baehrel се намира в Ърлтън, Ню Йорк, в долината на Хъдсън.
Менюто, вдъхновено от кухнята на Native Harvest, е близо петчасово изживяване. Цената на удоволствието е 525 долара на човек, пише businessnovinite.bg.