Автор
Антония Дамянова

Цяла България скочи срещу касапина с макетното ножче и съдийката, която го освободи. Докога ще търпим всичко това?!

Фрапиращият случай на насилие над момиче от охранител в Стара Загора, който наряза лицето и тялото ѝ с макетно ножче в края на юни, а месец по-късно бе онивен от съдийката Татяна Гьонева, предизвика масово недоволство и гняв сред обществото. Яростта и възмущението си от подобно решение изразиха в социалните мрежи и редица известни българи.

Иво Аръков, Тита, Михаела Филева, Венета Харизанова, Зейнеб Маджурова, жената на Криско - Цвети, Диона, са само шепа от още стотиците имена на огорчени български граждани, които заляха медийното пространство с коментари относно касапина и абсурдното решение на съдийката да го пусне на свобода ден след извършеното варварство.

Всички те призоваха както за справедливо наказание на изверга, така и за масово участие в протестите срещу насилника, които трябва да се проведат в София и Стара Загора.

Hotnews.bg обаче забеляза, че чалгата, с изключене на Диона, мълчи за случая. Мария, която бе пребита до кръв от третия си мъж, не се интересува от скандала, макар че е изключително активна в социалните мрежи. Софи Маринова, която дори бе със счупена ръка от дългогодишния си приятел Гринго, също мълчи. Отсрами я синът ѝ Лоренцо, който изля гнева си с пост, в който поиска директно сериозно наказание за извършителя от Стара Загора, допълват от сайта.

Нека да припомним, че въпросният 26-годишен Георги Николаев бе задържан за това, че обезобрази брутално бившата си приятелка, а след това бе пуснат?! Пуснат на свобода с решение на съда, че, видите ли, 400-те прорезни рани и шева на младото 18-годишно момиче не били нищо особено, "лека телесна повреда" - така ги определила онази... съдийката..., чието име не искам отново да споменавам. Да се смееш ли, да плачеш ли?!



Особено притеснителни и смущаващи са последните постове на Николаев в социалните мрежи: "Един ден ще си купя танк и ще посетя няколко адреса. Ей така... да им се похваля", "Търпението е прекрасно качество, но животът е твърде кратък, за да търпиш прекалено дълго." От тях ясно си проличава, че не става въпрос за нормален, уравновесен човек.

Ти, подлецо, вживял се в съдник на беззащитни жени, пишеш, че не можеш повече да търпиш. Какво знаеш ти за търпението, за болката, за страданието, за борбата, която някога апостолите са водили, за да живееш ти, безумецо, в свободна страна?

"Свобода или смърт" не са твои думи и не си позволявай да ги татуираш върху тялото си, защото си жалко и нелепо подобие на човешко същество. Защото тези думи бяха някога изписани върху едно велико знаме от една силна и смела жена, пред чийто величествен образ ти си... нищожество!

И не ти, ние, българският народ, повече няма търпим да се гаврят и подиграват с нас разни дребни съдийчета без чест, разум и достойнство. И няма да търпим такива като теб!

И знаете ли какво? Ако не беше бурята на нашето недоволство, надали щяхме да чуем новината, че извършителят на чудовищното деяние е арестуван тази сутрин в 7.30 ч. в опит да избяга с автомобил. Но го чухме. И навярно благодарение именно на тази немалка част от обществото ни, която не остана апатична към случващото се, а изригна. Надигна глас срещу чудовищната, отдавна преминала всякакви граници, арогантност на съдебната система, срещу безумието и наглостта на една прогнила институция, превърнала се от съд и трибуна на справедливостта... в садист на жените и човешките права. Институция, червива до мозъка на костите си, разяждана от корупция, алчност и безхаберие, отдавна загубила чувството си на отговорност и дълг към истината и справедливостта! Отдавна загубила представа за стойността на човешкия живот!

Четете още: Евгени проговори за слуховете за раздяла с Валерия