Автор
Пепа Попова - Пепита

Бяла риза и дънки – най-безсезонният тоалет се превръща в най-готината и елегантна тенденция на 2023 г.

Бяла риза и дънки – това дуо се оказва най-готиният тоалет на 2023 г. според модните подиуми

Общото настроение за есен зима 2023 г. е пропито с реализъм, с тържество на носимата мода и визии, изградени от достъпни и лесни комбинации.
Точно това бе подходът, наблюдаван на ревютата на висшата мода: Valentino откри шоуто си с красивата Кая Гербер, облечена в дънки с хиляди малки стъклени мъниста и бяла oversize риза вместо с феерична рокля. Не е нужно да сме специалисти по мода, за да разберем, че това класическо съчетание ще бъде сред основните в уличния стил тази година.

View post on Instagram
 

Aктрисата и модел Тина Кунаки вече изпробва тази класическа комбинация от бяла риза и дънки няколко пъти в последните седмици, когато присъства на модните ревюта на Alaïa в Париж.

View post on Instagram
 


Дуа Липа също заложи на класическа бяла риза и дънки с висока талия (много Lady Di), но добави моден детайл с пантофите Tabi с разделени пръсти и макси сребърните обеци на Maison Margiela. София Ричи заложи на по-класически стил, с двуцветните обувки на Chanel и малка дамска чанта. Кейти Холмс, от друга страна, пое в съвсем различна посока, предпочитайки стил повече от скейт парка Lower East Side, отколкото от Парижката седмица на модата. Късата бяла риза с ажурени вложки беше комбинирана с широки дънки с микробродерии и маратонки Adidas Samba, най-обичаните обувки на знаменитостите (като Хейли Бийбър, Кая Гербер и Дженифър Лорънс).

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Актуалното модно комбо от бяла риза и дънки не е чуждо и на кралските особи


Ако модният момент на Кая Гербер на ревюто на Valentino Couture бе своеобразно възкресение на тази визия за 2023 г., тоалетите с бяла риза и дънки на британските кралски особи остават също толкова запомнящи се в годините. За първото си официално излизане като приятелка на принц Хари на Invictus Games 2017, Меган Маркъл заложи на бяла риза от приятелката си Миша Ноноо, изкусно пъхната в чифт тесни дънки Mother Denim.
Бялата риза и дънките са едни от най-запомнящите се тоалети на принцеса Даяна. През 1997 г., на тридневно посещение в Босна, за да повиши осведомеността за противопехотните мини, принцесата на Уелс носеше бяла мъжка риза, светли дънки с висока талия и кожени мокасини Tod's в камилски цвят.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Вдъхновението е навсякъде около нас, така че извадете от гардеробите любимата си бяла риза, чифт дънки и смело комбинирайте с красиви аксесоари.

View post on Instagram