Автор
Woman.bg

Мариана Станчева-Славчева: Не е лесно да си майка, но е най-страхотното нещо на света

Двамата се женят точно в петък, 13-и, но не са фаталисти. Имат две прекрасни деца – баткото Борислав и Теодор. Отглеждат ги с много любов. А Део, който пътува доста, заради работата си, помага изключително много в домакинството. И Мариана му е благодарна за това.

Семейството обича да пътува - лятото - на море, зимата - на планина. Любовта към спортовете предават и на децата си. Мариана работи в онлайн медия и се опитва да се справя както с ангажиментите, така и с двете деца. А ние мислим, че е прекрасна!

Попитахме Мариана как се справя с мисията "майка" и кое всъщност й е най-трудно.

Здравей. Как започна денят ти с децата?
- Станахме, закусихме и тръгнахме към София, защото бяхме на контролни прегледи. Слава Богу, оказа се, че са здрави.

Помниш ли хората, които ти помогнаха да станеш майка и какво би искала да им кажеш?
- Това са д-р Гинка Ганева и акушерката Детелина Зарябова. Специални благодарности дължа на Детелина, която много ми помогна по време на второто раждане. Благодарение на нея всичко се случи бързо и максимално безболезнено. Благодарна съм и на двете, защото те направиха така, че децата ми да се родят здрави и да растат здрави и щастливи.

Лесно ли е да си майка в днешния забързан свят?
- Не. Не е лесно.
- И баща да си не е лесно – казва Део.
- Особено сега, когато мина една голяма ваканция. Беше много трудно. И двете деца си искат своето внимание. Когато са болни пък, искат да се гушкат. И двете. Трябва да балансираш. Да имаш достатъчно гушкане и време и за двамата. В един момент ти се иска да избягаш, но не можеш… И се молиш да имаш сили да издържиш. Да се справиш. Да бъдеш добър родител.

Децата ли са най-голямото ви щастие?
- Да, разбира се. Те носят радост у дома. Зареждат ни с положителни емоции. С любов. Майка винаги ми е казвала, че човек трябва да успява да открива щастието в малките неща. Откакто тя си отиде, оценявам всякао едно нещо, което получавам. И разбирам, че нямам причина да не бъда щастлива.

Имаш ли си своя майчина молитва?
- Почти всяка вечер благодаря на майка, че бди над нас и съм, че тя пази децата…

Надяваме се, че сме били полезни. Ако имате въпроси, свързани със забременяването, бременността, раждането, кърменето и отглеждането на детето, не се колебайте да ги зададете на missionbaby@woman.bg