Автор
Woman.bg

Знаете ли, че в различните държави бебета плачат по различен начин?

1. Плачът на децата, родени в различни държави, се различава и по ритъма си, и по интонацията. Любопитно, нали?

2. Дневният сън спомага за качественото развитие на паметта на новороденото и за по-лесното запаметяване на новите действия.

3. И двата комплекта зъби – млечни, и кътници, са напълно оформени още към момента на раждането, но се намират вътре в челюстта на детето. Не изглежда много добре, ако погледнете рентгеновата снимка на новородено.

4. Докато бебетата са в утробата на майката, те са покрити с пухкав мъх по цялата повърхност на тялото. При 30% от децата пухкавостта продължава и след раждането, след което започва да линее.

5. Появата на детето предизвиква реакция, която насърчава възрастните да се грижат за него.

6. Бебетата до година и половина след раждането си вярват, че в огледалото има друго дете.

7. Бебетата запомнят любимите ви мелодии още от четиримесечна възраст.

8. Мозъкът на детето се удвоява през първата година от живота му.

9. Децата започват да разбират думите на мама, татко, баба на възраст от 6 месеца

10. Бебетата уринират в утробата на майка си и след това я пият

11. Вкусовите рецептори в първите години от живота на детето се намират от вътрешната страна на бузките, езика, небцето и гърлото. Поради това те чувстват вкусовете по-ярко от възрастните. Но в същото време, през първите месеци, то няма да се чувства вкусове като горчив и солен. За сметка на това – много лесно сладкото и киселото.

Надяваме се, че сме били полезни. Ако имате въпроси, свързани със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на детето през първите месеци, не се колебайте да ги зададете на missionbaby@woman.bg