Автор
Весела Георгиева

Гала събира тен на Малдивите, проговори местния език

Гала се е отдала на заслужена почивка на Малдивите. Оттам тя каза "добро утро" на последователите си в Инстаграм на местния език дивехи, който говорят близо 350 000 души. Той e официален език за Малдивите, но е разпространен и на принадлежащите към Индия острови Лакшадвип. 

View post on Instagram
 

Езикът използва собствена писменост, наречена тана, която се чете от дясно наляво и се основава на арабско-персийското писмо. На снимката, с която пожелава добро утро, Гала съвсем преднамерено е заголила корем в тениската на Стефан, за да покаже, че е в топ форма за своите 56 години. 

View post on Instagram
 

Телевизионерката показа как храни рибите в океана, а после се гмурка сред екзотичните видове. 

"За местните, вероятно е неразбираемо вълнението ми, ежедневно - само за двайсетина минути във водата - да виждам скат, октопод, всякакви големи и малки риби."

"Вероятно те така биха се радвали, ако в наша гора видят сърна, лисица или заек... между другото, видях и заек. Не във водата", уточнява водещата. Заради пътуването до Малдивите Стефан не можа да присъства на рождения ден на майка си Петя Филева, но се отчете с мили думи. На празника не бе и внучката Никол, която е с баща си на райското място, пише Hotnews.