Автор
Евелин Попадийна

Ето как Лепа Брена сваля 10 килограма за нула време

В началото на кариерата си Лепа Брена не беше слаба и елегантна, както е сега. Саша Попович безброй пъти е разказвал как ги е шокирала, когато отишла да кандидатства за вокалист на групата Slatki greh. Според него тя била много едра и пълничка, но имала страхотен глас и затова всички членове на групата решили да ѝ дадат шанс.

View post on Instagram
 

Малко след началото на кариерата си, Лепа Брена се справя с наднорменото тегло и през целия си живот намира идеалния начин да поддържа страхотната си фигура. Диетата, която спазва от години, се състои от 5 дни. През уикенда може да се комбинира нещо от предишните пет дни.

View post on Instagram
 

Ето го и менюто, с което певицата успява да свали по 10 килограма за месец:

Ден 1 

Закуска: бъркани яйца с чушки и гъби

Необходими са ви: 2 яйца, ½ чаша наситнени гъби, ½ чаша наситнена червена чушка, 20 г настърган кашкавал, 1,5 супени лъжици зехтин, 50 г меко сирене, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: сложете съставките в купа, разбъркайте добре, загрейте зехтина в тиган и изсипете съставките. Леко се запържват.

Обяд: чиния зеленчуков поташ, 200 г месо на скара, салата от пресни зеленчуци по избор

Вечеря: салата от риба тон със сусам

Ще ви трябват: 2 чаши настъргано зеле, лук, 10 репички, ½ консерва риба тон.

Дресинг: 1 супена лъжица олио, 1 супена лъжица оцет/лимонов сок, 1 супена лъжица препечени сусамови семена, 1 кофичка кисело мляко.

Начин на приготвяне: Нарежете съставките и разбъркайте добре. Полейте с дресинга.
 

Ден 2Закуска: салата и 2 варени яйцаЗа салатата са необходими: 1 чаша настъргано зеле, ½ чаша настъргани моркови, ½ чаша настъргано цвекло, 1 супена лъжица олио/зехтинОбяд: чиния зеленчуков поташ, 200 г риба на скара, салата от пресни зеленчуци по изборВечеря: салата с пиле на грил или консерва риба тонНеобходими са ви: 1 морков, 1 краставица, 1 чаша червено зеле, ½ праз лук, 1 чаша зелена салата/рукола, бейби спанак/, 1,5 супени лъжици олио, ½ супена лъжица лимонов сок, 150 г пиле на грил/консерва риба тон, кофичка кисело мляко.Приготвяне: след като нарежете зеленчуците, смесете ги и ги подправете, добавете месото

Ден 3Закуска: омлет с броколи и сиренеЩе ви трябват: 2 яйца, ¾ чаша (70 г) броколи, 2 супени лъжици настърган кашкавал, 1 чаена лъжичка зехтин, сол, черен пипер, 1 чаша кисело мляко.Начин на приготвяне: запържете парченцата броколи, след което добавете разбитите овкусени яйца. Леко омесете и добавете останалите продукти.Обяд: чиния зеленчуков потаж, 150 г печена пържола, салата от пресни зеленчуциВечеря: средиземноморска салата от риба тон

Ще ви трябват: ¼ зелена салата, 100 г домати, ¼ червен лук, ½ краставица, ½ зелена чушка, 20 г сирене, 20 г маслини, ½ супена лъжица риган, ½ консерва риба тон в зехтин, 15 мл оцет/лимонов сок, ½ супени лъжици олио, 200 мл кисело мляко.Приготвяне: Смесете риба тон, маруля, домат, червен лук, краставица и чушка. Добавете сиренето и маслините и киселото мляко. Разбъркайте допълнително, сложете сирене, маслини и залейте с оцет или лимонов сок.

Ден 4Закуска: омлет и салата

Необходими са ви: 2 яйца, 100 г зеленчуци, 1 супена лъжица олио, 1 чаша кисело мляко/кефир, 1,5 чаши нарязана зелена салата, ½ супена лъжица олио, лимонов сок.

Начин на приготвяне: разбийте яйцата, добавете зеленчуците, олиото, зелената салата и киселото мляко/кефира. Подправете с ½ супена лъжица олио и лимонов сок.

Обяд: чиния потаж, 200 г бяло месо на скара, салата от пресни зеленчуци

Вечеря: салата Цезар или салата с риба тон

Необходими са ви: 2 чаши нарязана маруля, ½ чаша настърган морков, ½ чаша настъргано цвекло, риба тон (½ консерва от 160 г), 30 г сирене фета, 1 чаена лъжичка зехтин, лимон вместо оцет, хималайска сол, кофичка кисело мляко.

Приготвяне: добавяйте една по една съставка в купата. Подправете с олио и лимон.

Ден 5Закуска: мъфини с чушки, гъби и яйцаНеобходими са ви: 2 яйца, ½ чаша гъби, ¼ чаша червена чушка, 20 г настърган кашкавал, 1 супена лъжица кисело мляко, 1,5 супени лъжици зехтин, сол, черен пипер на вкус, 50 ​​г младо сирене.Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 180°C и намажете формата за мъфини с ½ супена лъжица зехтин. Задушете ситно нарязаните зеленчуци в ½ супена лъжица зехтин на средна температура до омекване, подправете със сол и черен пипер. В отделна купа се разбиват яйцата, киселото мляко, солта и черния пипер. Напълнете формата така, че всяко отделение да се напълни до половината със зеленчуци, след което го залейте с яйчената смес. Накрая добавете настърган кашкавал и печете 20 минути или докато мъфините станат златисто кафяви.

Обяд: чиния зеленчуков поташ, 200 г риба на скара, салата от пресни зеленчуциВечеря: витаминозна салата с кубчета месо

Ще ви трябват: 1 чаша настъргано зелено зеле, 1 чаша настъргано червено зеле, ½ чаша настъргани моркови, ½ чаша настъргано цвекло, ½ чаша настъргана ябълка, 1 супена лъжица зехтин, лимонов сок вместо оцет, хималайска сол , 100 гр пилешко бяло месо на скара.Приготвяне: месото се слага в купа, добавят се зеленчуците и настърганата ябълка. Разбъркайте. Налива се олио и лимонов сок. Подправете.

View post on Instagram