Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Слънчев камък за връзки – лекува взаимоотношения

Слънчевият камък е известен също като "хелиолит", което означава "слънчев камък" на гръцки. Това наименование предава връзката на камъка със слънцето и способността му да отразява светлината по начин, напомнящ неговите лъчи.

Слънчевият камък е камък на романтиката, за който се казва, че помага да се лекуват трудни взаимоотношения и да се преодолеят трудностите.

Ако искате да увеличите силата си на привличане, винаги носете този кристал със себе си. Неговата аура ще ви направи по-привлекателни за тези, които търсят любов.

Слънчевият камък стимулира сексуалната възбуда и увеличава сексуалната енергия, което ви прави по-страстни, чувствителни и чувствени в леглото.

Той може дори да се справи с проблеми, свързани със сексуална дисфункция. Слънчевият камък може да бъде невероятен стълб на сила особено за тези в една връзка, които разчитат твърде много на партньора си емоционално.

Слънчевият камък може да трансформира чувствата на несигурност, както и страховете от злоупотреба или изоставяне. Помага за балансиране на емоционалните модели. Да превърнеш омразата в любов, гнева в радост и да отвориш сърцето си за истинската същност на любовта.

Може да го използвате в своите медитативни и енергийно лечебни практики. Поставяйки камъка върху тялото си, можете да помогнете за балансиране и изравняване на чакрите за емоционално и физическо изцеление.

Дръжте го в джоба си или го носете като бижута, за да насърчите позитивността и да се предпазите от негативни енергии.

Слънчевият камък има мощни защитни качества, които могат да ви помогнат да се чувствате по-заземени и сигурни.

Носенето на бижута от слънчев камък в живота ви може да донесе усещане за радост и жизненост на ежедневните ви преживявания. Когато се комбинира с други кристали, можете да увеличите лечебните му свойства и да създадете мощна синергия.

Неговата топла и жизнена енергия може да ви помогне да преодолеете чувствата на депресия, тревожност и стрес. Когато се носи върху кожата, слънчевият камък може също да насърчи физическото изцеление, особено в храносмилателната и кръвоносната системи.

Слънчевият камък е чудесен кристал за повишаване на креативността и себеизразяването. Тя може да ви помогне да се свържете с вътрешното си дете и да внесете усещане за игривост и спонтанност в живота си. Ако се чувствате заседнали или без вдъхновение, носенето на бижута от слънчев камък може да ви помогне да се освободите от творческите блокажи и да накарате творческите си сокове да текат.

Лунният камък е чудесен спътник за слънчевия камък, тъй като балансира енергиите на светлината и тъмнината и насърчава емоционалното изцеление и интуицията.

Хематитът и обсидианът също са чудесен избор, тъй като предлагат защита и заземяваща енергия.

За тези, които искат да добавят повече позитивност към живота си, цитрин и карнеол могат да помогнат. Цитринът е известен като "камъкът на успеха" и може да ви помогне да проявите изобилие и просперитет. Карнеол е камък на жизненост и творчество и може да ви помогне да се включите в страстта и целта си.

За проявяване на мечти и желания

Ако искате мечтите и желанията ви да се проявят в живота ви, можете да комбинирате слънчевия камък с всякакъв вид кварц или черен турмалин, магнетит, пирит или цитрин.

Това е защитен камък, енергиен камък и камък за късмет в едно. Това е камък, който ще ви подготви за предизвикателствата на живота и ще укрепи вярата ви, че животът наистина си струва да се живее.

Да държиш това преливащо бижу в ръката си е като да впрегнеш силата на изгрева, неговата топла и оживяваща енергия вечно напомняне за безграничното изобилие, което чака да се разгърне пред теб.