Автор
Теодор Муховски

Кралица Камила е с разбито сърце, загуби любим човек

Преди да се омъжи за крал Чарлз III, кралица Камила намира щастието си с Кевин Бърк. Разбра си, че мъжът, известен като първата любов на Камила, почина на 77-годишна възраст.

Каква е тяхната история: Твърди се, че Камила и Бърк са се запознали в Найтсбридж, Лондон, през 1965 г.

Медиите в Обединеното кралство съобщават, че по това време Камила - сега на 76 години - е била забавна дебютантка във висшето общество през 60-те - лудите години на суинга.

Тя е била на около 17 години, когато с Кевин са се срещнали за първи път, вероятно на парти. Тогава Камила е била известна на приятелите си с името "Мила".

Бърк разказва за връзката им пред авторката Джесика Джейн в биографичната книга "Херцогинята на Корнуол": Нейната история и тайни през 2012 г.

"Всяка вечер ходехме на по две-три партита, там танцувахме и купонясвахме. Това се случваше почти всеки уикенд - разказва Бърк в книгата.

"Беше най-хубавото забавление, а аз имах най-добрия и най-забавния партньор, който може да си пожелаете.

"Камила беше изключително популярна."

"Останах с Камила през цялата година. Ние уж бяхме влюбени, а после тя ме изостави. Защо? Ами, краткият отговор е, че тя се забавляваше в Лондон".

След раздялата си с Кевин Бърк Камила се омъжва за Андрю Паркър Боулс през юли 1973 г. и двамата имат две деца: Том и Лора. Те се развеждат през 1995 г.

Що се отнася до Бърк, дипломираният счетоводител се жени малко по-късно.

Първият му брак е с рекламната директорка Пета Бейкър, когато е на 42 години, а връзката му продължава 14 години и приключва през 2001 г.

След това се жени за Луиза Фейри, от която става баща за първи път на 58 години, като синът му Макс му дава сила в живота.

Стана ясно, че Бърк е починал по-рано този месец, а семейството му е помолило да бъдат направени дарения на Британската фондация за сърдечни заболявания. Погребението му ще се състои през септември.