Автор
Веселина Петрова

Заради ретроградния Меркурий: Любовният живот на тези 5 зодии ще се преобърне преди 15 септември

Астрологът Юлия Лифанова обяснява защо ретроградният Меркурий ще помогне на ретроградната Венера да внесе промени в романтичните връзки на няколко зодиакални знака.

Броят на ретроградните планети през август и септември бие всички рекорди - след Меркурий, Уран се обръща на 29 август, а Юпитер се разгръща на 4 септември, което общо прави цели 7 ретроградни планети! Вселената буквално ни „притиска“ и сякаш ни казва: „Първо разреши проблемите си с миналото и едва тогава ще разкрия бъдещето“. 

Навсякъде ще бъдем заобиколени от бивши колеги, любовници, както и мечти, планове и постижения, които някога сме правили. Въпреки това Слънцето и Луната вървят напред в хармония, осветявайки пътя ни. Така че слушайте интуицията си (Луна) и се доверете на това, което кара сърцето ви да пее (Слънце). 

Това ще ви позволи да пуснете в живота си това, което ще ви направи щастливи! Ретроградният Меркурий идва на 20 август в Дева и се движи назад чак до 15 септември. 
 

Дева 
Ще се наложи да решавате въпроси, свързани с връзката ви. Може би ще спрете да играете ролята на първа цигулка. Меркурий ще ви принуди да се съсредоточите върху себе си, върху външния си вид и върху всичко онова, което сте си поставили като цел в живота. Ще настъпят промени в семейния ви статус и въобще в съдбата ви - като цяло. Възможно е да се стигне до развод или брак...

Риби 
Ретроградният Меркурий ще ви срещне отново с бивш партньор, защото имате нужда от неговата подкрепа. Явно преминавате през труден период. Налага се да преосмислите отношенията си и да вземете решение - ще се върнете ли назад или ще затворите старата страница.

Стрелец 
Ретроградният Меркурий може сериозно да промени статуса ви и да ви върне свободата. Твърде вероятно е да помолите половинката си да се изнесе от общото ви жилище. Меркурий може да върне в обкръжението ви човек с различен от вашия статус, за когото да поискате да се ожените след година. 

Телец 
Ретроградният Меркурий може да ви вдъхнови да пишете на бившия си, а той да се опита да промени живота ви. Възможно е в момента да сте доста нещастни и отчаяни, а той да ви спаси от състоянието ви, предлагайки ви нещо по-добро и по-различно. Също така е твърде вероятно бившият ви да ви покани на пътешествие и това да ви накара да си помислите, че е човек, с когото си струва да направите още един опит. 

Водолей 
Ретроградният Меркурий ще ви подари най-забавния романтичен месец – ще върне в живота ви бивш интимен партньор, с когото ще се насладите на страстен романс. Възможно е, докато правите ремонт у дома, колегата ви, с когото сте имали връзка, да предложи да живеете при него и вие отново да си спомните колко добре сте се чувствали заедно...