Автор
Антония Михайлова

Принцеса на заплата: Шарлийн е напуснала Албер, срещат се само при официални изяви

Принцеса Шарлийн и принц Албер са разделени и двамата живеят отделно. Семейството прекарва лятото на яхта с 8-годишните близнаци Жак и Габриела. След това обаче Шарлийн не се връща в двореца, а - в чужбина.

Тази новина за пореден път поражда слухове за сътресенията в отношенията между кралската двойка.

45-годишната бившат плувкиня и 65-годишният син на Грейс Кели са единствено "церемониална двойка". Това твърди близък до двойката пред френския в. "Воаси". По думите му двамата са се споразумели тя да живее извън границите на Монако, но за да вижда децата си по-често, да се връща в страната по официални поводи.

Принцеса Шарлийн и принц Албер
Принцеса Шарлийн и принц Албер
GettyImages

Припомняме, че през март принцеса Шарлийн беше видяна в Милано без халка, но тя категорично отрече мълвата, че се развежда. "Албер и Шарлийн сега са добри партньори, редуват се да гледат децата", отбеляза техен близък пред в. "Билд". 

През 2021 г. и 2022 г. Шарлийн прекара 10 месеца в родната си РЮА, където замина първоначално за един месец, но впоследствие ѝ се наложи да остане по-дълго по здравословни причини. Когато се завърна в княжеството, беше обявено, че все още не е напълно добре.

Принцеса Шарлийн
Принцеса Шарлийн

Тогава принц Албер каза пред сп. "Пийпъл", че Шарлен е осъзнала, "че има нужда от помощ, че е преуморена и не може да изпълнява официални задължения, да се справя с живота и дори със семейния живот". 

Лечението ѝ не било в Монако от съображения за дискретност. "Воаси" обяви, че Шарлийн се лекува в Швейцария. 

Принц Албер и Шарлийн сключиха брак през 2011 г. Близнаците се появиха на бял свят през 2014 г. 

Принцеса Шарлийн и принц Албер
Принцеса Шарлийн и принц Албер

Въпреки слуховете за раздяла, както и за трите опита да избяга от сватбата, двамата продължават да отричат, че имат проблеми помежду си. Близки на двойката обаче казват, че Шарлийн се е почувствала некомфортно от среща с Никол Кост, майка на първия син на Албер, която била поканена на 74-ия бал на Червения кръст.

Принцеса Шарлийн и принц Албер на сватбата си
Принцеса Шарлийн и принц Албер на сватбата си
Instagram