Автор
Теодор Муховски

Битката приключи: Холи Бери ще плаща солена издръжка на бившия си

След тежка битка за попечителство над детето им, актрисата Холи Бери и френският актьор Оливие Мартинес най-после финализираха бракоразводното си дело. Въз основа на това Бери ще трябва да плаща по 8 хиляди долара месечно, а синът им ще бъде с тях по равно както през седмицата, така и през уикендите. 

Холи Бери се разведе
Холи Бери се разведе

Двойката сключи брак през 2013 година, но две години по-късно подадоха молба за развод, който продължи твърде дълго именно заради неразрешените проблеми с попечителството. 

Освен издръжката от 8 000 долара, на звездата ѝ беше наредено да плати 4,3 процента от всеки доход, който прави над 2 милиона долара, което се явява "допълнителна издръжка за деца". 

Холи също е отговорна за "обучението в частно училище, училищните униформи и училищните пособия" на Масео, заедно със здравната му застраховка, непокритите медицински разходи и 100 процента от извънкласните дейности на деветгодишното дете. 

Актрисата доброволно се е съгласила да внесе 55 000 долара за съдебни такси на бившия си съпруг. Въпреки че това звучи много, запознати припомнят, че Холи има състояние от над 90 милиона долара. 

Холи Бери ще плаща издръжка
Холи Бери ще плаща издръжка

Относно споразумението за попечителство, изглежда двамата са разработили график, според който детето ще бъде половината от седмицата, от понеделник до сряда, с единия родител и другата половина от седмицата, от сряда до петък с другия, с редуващи се почивни дни.