Автор
Ева Григорова

Окончателно: Ето кой актьор сяда на стола на Сашо Кадиев

Официално бе потвърдено, че актьорът Петър Дочев ще заеме мястото на колоритния водещ на предаването "Преди обед". Той ще партнира в ефир с водещата Деси Стоянова. 

Според информацията от телевизията, изборът на тях реално е паднал на актьора, който придоби известност в страната, особено с участието си в сериала "Пътят на честта". Вероятно са останали доволни от неговото представяне в студиото на предаването, където преди няколко месеца той заместваше Кадиев по време на неговата заслужена отпуска.

От телевизията съобщиха, че изборът им действително се е спрял на актьора, придобил известност у нас най-вече с участието си в сериала "Пътят на честта". Вероятно те са останали доволни от представянето му в студиото на шоуто, когато преди няколко месеца за един от неговите епизоди заместваше Кадиев, докато той бе в заслужена отпуска. 

Петър е бургазлия, като малък се увлича по бойните спортове. В последствие музиката става негово хоби и му проправя път към актьорството. Момчето преоткрива изразяването чрез нотите, а след това и актьорството на аматьорско ниво. 

Веднага след завършването на средното си образование е приет в НАТФИЗ, където става част от класа на проф. Атанас Атанасов. Завършва "Актьорство за драматичен театър" през 2015 г. Едва дипломирал се, през същата година той е поканен на щат в Младежкия театър "Николай Бинев", където прекарва три години преди да излезе на свободна практика. 

Заради атлетичната му фигура, която неотдавна показа, събличайки се чисто гол пред фотографския обектив, за рекламна кампания на модна марка, в средите го наричат с името на древногръцкия бог на музиката, танците, поезията, медицината и пророчествата, а именно Аполон. 

View post on Instagram
 

В една от изявите си в "Преди обед", Петър споделя, че на два пъти е бил заплашван с нож. В първия случай до гърлото му бил опрян такъв от гневен шофьор, който блокирал колата на актьора и го атакувал, след като той му показал с жест, че е луд. 

Дочев изтръпнал и единственото, което успял да повтаря, било: "Пич, прибери ножа". В крайна сметка самият нападател признал, че заради подобно действие е нападал и друг човек, за което е бил в затвора. След това се успокоил и започнал да говори с актьора. За щастие развръзката била положителна.