Автор
Антония Михайлова

Астроном с плашещи предсказания за колапса на нашия свят - той вече се случва

Още през 1995 г. астрономът Карл Сейгън прогнозира как ще изглежда нашият свят в близко бъдеще.

Десетилетия наред той се посвещава на астрономията, планетологията и астрофизиката. Сейгън се счита за пионер в областта на екзобиологията, изучаването на извънземен живот. Взема активно участие в програмата „Вояджър“, като помага за събирането на първите съобщения на златния диск, изпратен в космоса и е един от първите, които доказват, че на Марс е имало живот.

View post on Instagram
 

Приживе астрономът постоянно се обръща към НАСА с молба да разшири изучаването на Вселената. В края на краищата неговите теории всеки път намират впоследствие потвърждение в живота. Не е изненадващо, че хората все по-често се шегуват, че Сейгън е успял да изобрети машина на времето и да погледне в далечното бъдеще.

Способностите на Карл довеждат до факта, че интересът към него нараства всяка година, дори след смъртта му през 1996 г. Още приживе Сейгън казва, че Съединените щати и целият свят се намират пред тотална деградация. По думите му се подготвя прехвърляне на всички технологии и лостове за управление в ръцете на малка група хора. Сейгън е категоричен, че това ще доведе до бедност на по-голямата част от населението. 

„Всички сложни задачи ще се решават не от хора, а от роботи, изкуствен интелект. Америка и голяма част от света ще попаднат в пълна мъгла за случващото се около тях. Хората ще се опитват да получат съдържание възможно най-бързо и възможно най-много, но когато това свърши, светът ще полудее“, се казва в книгата на астрофизика „Свят, населен от демони“. 

В момента, в който това се случи, хората ще започнат по-често да се обръщат към хороскопи, врачки и ясновидци. 

„Човечеството ще започне нервно да се допитва до хороскопите и критичното му мислене ще намалее. Вече няма да можем да различим въображаемото от истинското. Без да забележим, ще започнем да се плъзгаме обратно към суеверието и мрака“, казва ученият. 

Неспособността за критично мислене ще доведе и до факта, че хората по света няма да могат разумно да оценяват адекватно управлението на държавата, в която живеят и нейните действия. И това ще доведе до ужасяващи последици в целия свят.

Апокалипсис
Апокалипсис