Автор
Теодор Муховски

Изпратих голи снимки на непозната - тя ме изнудва и заплашва да каже на жена ми, ако не ѝ изпратя пари

Една история от личен опит, споделена пред британския таблоид The Sun. Имайте си винаги едно наум с кого общувате и какво изпращате в социалните мрежи!

Изпратих свои голи снимки на жена, която срещнах онлайн. Всичко започна като безобидна тръпка, но в последствие тя започна да ме изнудва и аз съм ужасѐн, че ще загубя семейството си. 

Вече ѝ изпратих 550 паунда и тя ми каза, че ако не изпратя още, ще разкаже всичко на жена ми. 

Аз съм 45-годишен мъж. Съпругата ми е на 42 години, женени сме от 12 години и имаме дъщери на 10 и 8 години. 

Работата ми ме отвежда далеч от дома през повечето седмици и дългите вечери в хотелите са скучни и самотни. 

От любопитство започнах да разглеждам форуми за чат и реших да изпратя съобщения на случайни жени. За да разчупя монотонността, исках някакво вълнение. 

Така се запознах с една зашеметяваща жена. Разговорът беше изпълнен с намеци. Тя флиртуваше с мен. В рамките на час ми предложи да ѝ изпратя свои голи снимки. 

Поколебах се, но след повече убеждаване от нейна страна и няколко нейни собствени голи селфита, ги изпратих. 

Само няколко дни по-късно кръвта ми се смрази, когато отворих съобщение от нея, в което тя казваше, че знае всичко за мен. 

Знаела къде живея и работя, че съм женен и всичко за семейството ми. След това поиска да внеса 550 паунда в сметката ѝ до края на деня, в противен случай щяла да изпрати на жена ми голите ми селфита. Изпаднах в паника и веднага преведох парите. 

Не чух нищо в продължение на още една седмица и се надявах, че това е краят. Но се появи друго съобщение. Този път искаше 1000 паунда. 

Обясних, че не разполагам с тях, но тя ми каза, че имам две седмици, за да се откажа. Бях толкова глупав и наивен. 

Обичам жена си и семейството си. Какво мога да направя? Отчаяно се нуждая от помощ, преди всичко това да е излязло още повече извън контрол. Допитах се до професионално мнение, за да предпазя себе си и други, дръзнали да направят същото. Ето какво ме посъветваха:

 „Изнудването е незаконно, както и споделянето или заплахата за споделяне на лични сексуални снимки без съгласие. 

Осъзнавам колко страшно трябва да е това, но не плащайте и стотинка повече, защото в противен случай тя просто ще иска още и още. Опасявам се, че това е позната измама, на която много хора стават жертва.“