Автор
Антония Михайлова

Станислава и Станимир: През пролетта станахме на 30, а през ноември очакваме третото си дете

Тази година през пролетта със съпруга ми станахме на 30 години. Той получи като подарък положителен тест за бременност и сега очакваме третото си дете през ноември, казва Станислава Иванова-Кирчева, участник в кампанията на Движение за национална кауза – ДНК – „Направи го сега“. 

Станислава е заедно с партньора си, вече съпруг, от 11 години. Стават родители за първи път на 21-годишна възраст. Тогава се ражда първородният им син Калоян, който вече е във втори клас. След три години на бял свят се появява и дъщеря им Мариета, която вече е на 5 години. 

Бременна жена, Снимка: Pixabay
Бременна жена, Снимка: Pixabay

"Борихме се с отглеждането им. Беше ни трудно, защото родителите ни са млади и работят, и нямаше кой да ни помага", откровена е Станислава. Сменяхме работни места, занимавахме се с допълнителна работа, допълва още тя. 

Миналата година, през месец януари, успяват да изтеглят кредит и да си купят дом. Толкова бяхме щастливи, че в еуфорията решихме и да си направим сватба, разказва младата жена. Решението им за сватба идва и от факта, че в този момент могат сами да я финансират, без да се налага подкрепа от близките им. 

Станислава и Станимир на сватбата им, Снимка: Личен архив
Станислава и Станимир на сватбата им, Снимка: Личен архив

"След 11 години любов нашите две прекрасни деца ни донесоха по една сватбена халка", споделя бъдещата майка. "Децата ни са щастливи, че ще имаме още едно дете. Баткото иска да е момче, каката - да е момиче. За нас няма значение пола, само да е здраво", казва още Станислава. 

Тя допълва, че полът на бъдещото им дете е от значение единствено за завършване на ремонтните дейности в апартамента им. "Ще е добре да разберем скоро пола, за да знаем къде да позиционираме двойно легло", завършва разказа си младата майка. 

Бременност, Снимка: Pixabay
Бременност, Снимка: Pixabay

Ако сте заченали своето бебе през 2023, запишете се на www.napravigo.bg, като изпратите своята лична история, заедно със семейна снимка. И тази година 20 от регистриралите се семейства ще получат "Бебешки ДНК пакет" с всичко необходимо за първата година от живота на техните бъдещи деца. Регистрирайте се до 31 януари 2024 г.