Автор
Евелин Попадийна

4 цвята дрехи, които ви подмладяват с години

Можем много лесно да скрием всички несъвършенства във външния ни вид с подходящите дрехи. Примерите за това са много – наднорменото тегло не личи толкова в свободни дрехи, късите крака стават дълги с панталон с висока талия и още куп примери.

Но знаете ли, че цветовете също влияят на визията ви? Част от тях могат да ви направят по-слаби, а друга – по-млади. Искате да изглеждате по-млади, красиви и свежи? В следващите редове ви даваме няколко съвета, които да изпробвате и сами да се уверите, че работят.

Колкото и да не ви харесва най-важното правило е – максимално бяло и минимум черно. Кожата на жените става по-бледа с годините. Това се дължи на забавянето на кръвообращението. Руменината в бузите се отдръпва и външният вид става малко по-контрастен. Заради това е важно жените на средна възраст да имат по-ярки дрехи в гардероба си, но все пак белите дрехи са задължителни.

Червеното е универсален цвят и е подходящ за всички жени. А ако го комбинирате с неутрален цвят ще привлечете всички погледи към себе си.

Синьото и жълтото също помагат за сваляне от годинките. Важно е да намерите подходящ оттенък за самите вас. Ако една жена има кафяви или зелени очи, то тогава е хубаво да сложи жълта дреха. Ако обаче има сини или сиви очи, а дори и руса коса, то тогава тя трябва да се ориентира към студения цветен тип. Тогава е добре да заложи на светло синьо. 

Неутралните нюанси също са препоръчителни. Бежовият е най-подходящ цвят за жени с по-тъмна кожа или карамелена коса. Кафявият цвят ще подчертае тъмните очи на брюнетките. Експертите препоръчват зеленооките жени да залагат и на сиви дрехи.

Това са четирите трикчета, които да използвате в ежедневието си, за да изглеждате винаги перфектни!