Автор
Теодор Муховски

Един модел на 58 - Паулина Порижкова проговори за остаряването

Красивата неостаряваща чехкиня Паулина Порижкова е един от моделите, които мрази да пресъздава изкуствен образ. Тя винаги се снима в своя естествен вид, което се харесва особено много на последователите ѝ. За нея остаряването си има своите положителни страни и тя не се свени да се показва със своята посивяла коса. 

Често пъти говори честно и откровено за секса и обича да вдъхва увереност на всички жени, които искат да бъдат на кориците на модните списания. 

Наскоро, чехкинята реши да разпространи колаж от всички нейни корици, което е снимала в популярното списание Vogue. На последните два броя тя е на впечатляващите 55 години. 

View post on Instagram
 

Моделът признава, че точно на тези 2 корици изглежда по-млада, отколкото всъщност е, но това не се дължи на фотошпска обработка, а на подходящата светлина, ъгъл на заснемане, опитен фотограф и цял екип от професионални гримьори и стилисти. 

Според Паулина моделите нямат право на глас при избирането на снимката за корицата, но тя винаги е тази, на която изглеждат най-добре, а в нейния случай - и най-млада. 

"Кориците на списанията са предназначени да привлекат вниманието ви. Те ви продават мода и козметика, за да ви помогнат да изразите себе си или да се скриете." 

За да подскаже за пореден път, че не се срамува и страхува от остаряването, Паулина Порижкова публикува кратко видео. В първата част от него тя е с професионално направен грим, а във втората показва лицето си без никакъв грим. 

View post on Instagram
 

В поста си Порижкова твърди, че никога не си е слагала филъри или ботокс в лицето и не възнамерява да го прави.