Автор
Антония Михайлова

5 лесни трика да се превърнеш в неустоима красавица

Стандартите за красота, които обществото налага непрекъснато, често пъти граничат до лудост. Ако външният ни вид се окаже далеч от този на популярните модели и блогъри, тогава автоматично попадаме в графа "грозна и дебела". Някои дами не обръщат внимание на това и се радват на факта, че имат своя уникална красота. Други обаче развиват комплекси за малоценност и ниско самочувствие, изпадайки в заблудата, че не са достатъчно привлекателни.

Нека да видим какво действително прави една жена за себе си, за да се превърне в истински магнит за околните. Със сигурност не се подлага на мъчения, за да направи талията си тънка на пчела. Нито пък залага на тежкия грим, силиконивия бюст или филърите за устни.

Красива жена
Красива жена

За да станете неустоими и магнетични за мъжките погледи, е достатъчно да знаете няколко важни правила:

За гладка и здрава кожа на лицето

Ежедневната грижа за кожата трябва да се състои от три стъпки: почистване, тонизиране и овлажняване. Но най-големият акцент все пак трябва да бъде върху вечерното почистване на кожата, което трябва да се се извършва с продукт за почистване на грим, като например пяна или гел. След това е хубаво лицето да се почисти с лосион или тоник. Нощният подхранващ крем не е задължителен, тъй като е хубаво, докато спим, кожата да диша. 

Ако имате проблемна кожа, тогава трябва да я лекувате с помощта на специални продукти и специален хранителен режим. Консултацията с дерматолог в този случай е задължителна. Не забравяйте за маските за лице. Изберете тези, които придават мекота на кожата на лицето и я овлажняват. Дори мазната кожа има нужда от овлажняване, не забравяйте за това!

Крем за лице
Крем за лице

Бели зъби 

Вероятно за никого не е тайна, че хората с бели зъби изглеждат по-привлекателни за другите. Това дори бе потвърдено от проучване в университета в Линдс. Ето защо, ако усмивката ви не може да се нарече холивудска, е време да потърсите помощ от зъболекаря и да направите избелване. Важно е обаче да не се увличате, в противен случай прекалено белите зъби ще се набиват твърди силно на очи и ще изглеждат неестествени. В домашни условия ще ви помогнат избелващите лентички, които може да се закупят от всяка аптека.

Нежен и ненатрапчив грим 

Не забравяйте, че прекаленият и натрапчив грим може да предизвика обратния ефект и вместа да ви направи по-привлекателни в очите на околните, да ви състари. 

- Ежедневният грим трябва да започне с грунд, който не само ще бъде основа за фон дьо тена, но и ще направи текстурата на кожата по-гладка. Освен това сега има продукти, които могат да решат необходимите проблеми с кожата, например да изравнят тена или да го матират. 

- Следващата стъпка е премахване на малките несъвършенства по лицето. Акнето и тъмните кръгове под очите не ви правят по-красиви, затова ги маскирайте с коректор. След това нанесете основата, и леко напудрете лицето. 

Грим
Грим

Чувствени устни 

Устните също трябва да са добре поддържани и свежи. Ако са сухи, нанесете върху тях маска за устни преди лягане, на сутринта устните ви ще бъдат плътни и меки. Преди излизане, нанесете малко балсам, след това вземете червило, което е възможно най-близко до естествения нюанс на устните и го нанесете само в центъра, след което го разнесете по целите устни с върха на пръстите или четка. Това ще направи устните ви да изглеждат много секси и по-обемни.

Устни
Устни

Буйна коса

Гъстата и обемна коса е мечтата на всички момичета, но не всеки може да се похвали с такава. Затова ви съветваме да използвате продукти за придаване на обем на косата. Подходящи за целта са пяната и мусовете. Можете да направите леки къдрици с маша. Така косата ви ще изглежда по-буйна, жизнена и обемна.

Красива жена
Красива жена