Автор
Евелин Попадийна

3 цвята, в които дрехите изглеждат много по-скъпи

Когато избираме определен цвят на дрехите си, създаваме едно или друго впечатление на другите. Например, ако носим жълто или оранжево ще се чувстваме по-щастливи, черното ни кара да се чувстваме по-секси, а синьото помага, за да облекчим стреса. В шоколадов или въгленов нюанс ще утвърдим авторитета си. 

Дизайнерката Валерия Антонова разкрива пред изданието Passion кои цветове изглеждат скъпи. Естествено, белият цвят се счита за най-скъп нюанс. Да, лесно се замърсява, но то в същността на неговата „висока цена“. Още от древни времена е носен само от благородници, крале и императори. 

„Този цвят изглежда добре на всеки, независимо от цвета на кожата. Бялото е изключително гъвкаво. От бели дънки до бели маратонки до бели ботуши, невъзможно е да сбъркате с него. Бялото облекло е модерно и готино, но можете да го освежите с ярък цвят като червен шал или зелена чанта, за да добавите индивидуалност и контраст“, обясни Антонова.

Бежовият цвят си остава класика! Бежовите дрехи, изработени от естествени материали – вълна, кашмир, лен, коприна автоматично правят визията ви изискана и елегантна. Такива нюанси изглеждат добре през есента – с тях излъчвате уют.

„Синьото никога не излиза от мода, а кобалтът и ултрамаринът – сестрински нюанси на този цвят – са най-скъпите. Между другото, те с право заеха почетно място на модния трон през новия сезон. Дрехите в цвят кобалт изглеждат елегантни и изискани, особено ризите и саката. Този нюанс също подхожда на всички, независимо от цвета на кожата“, заключи дизайнерът.