Автор
Теодор Муховски

Кой зодиакален знак е най-интелигентният? Датата на раждане влияе на човека

Вече не само астролозите вярват, че месецът на раждане оказва огромно влияние върху личността ни. Американски учени наскоро доказаха, че съществува връзка между датата на раждане и интелигентността и когнитивните способности на човека. Резултатите бяха публикувани в престижното списание National Bureau of Economic Research. И така, нека разберем кой зодиакален знак е най-интелигентен. 

Какво казва за вас времето на годината, в което сте родени? 

Преди да преминем към изследването на американците, нека си припомним най-важните открития на астролозите. Те показват, че хората, родени през различните сезони, се различават по своята личност и подход към живота. 

Пролет 

Хората, родени през пролетта, са известни като неуморими оптимисти. Те са любознателни хора, които обикновено имат много интереси. Те са земни, а най-големите им недостатъци са свадливостта и слабохарактерността, които им пречат да се изявяват в дадена област. Те са така наречените ранни птици. 

Лято 

Лятото е периодът от годината, когато се раждат импулсивни хора с променливи настроения и експлозивен характер. Това са най-големите им недостатъци, докато силните им страни са съвестността и усърдието, благодарение на които често успяват в живота. В личния си живот родените през лятото хора се ръководят по-скоро от сърцето си, отколкото от разума си. Те се смятат и за така наречените нощни птици. 

Есен 

Астролозите смятат, че есенните хора се характеризират със своята загадъчна, задушевна и мечтателна природа. Повечето от тях са интроверти, които обичат да спят за дълги периоди от време. Те не се страхуват от дъждовни, облачни дни. Вместо да се оплакват от лошото време, те се съсредоточават върху преследването на своите страсти. Недостатъците им често са проблеми с концентрацията и асертивността в компания. 

Зима 

Зимните бебета, според астролозите, са най-спокойните в целия зодиак. Твърди се също, че те са доста издръжливи - както физически, така и психически, така че малко ситуации са в състояние да ги извадят от равновесие. Те си лягат рано, а най-големият им недостатък е, че в живота рядко се вслушват в гласа на сърцето си. Родените през зимата хора са разумни до степен на грешка. 

Годишно време и интелигентност - кога се раждат интелигентните хора? 

Има ли връзка между датата на раждане и интелигентността на човека? Националното бюро за икономически изследвания съобщава за резултатите на изследователи от Университета в Торонто, Университета във Флорида и Северозападния университет в американския щат Илинойс, които, за да проверят това, са провели проучване върху повече от един милион американски ученици на възраст от 6 до 15 години. 

Те установили, че родените през септември имат статистически по-добри оценки от родените през останалите месеци. Предполага се, че това се дължи на факта, че те са статистически по-възрастни от останалите ученици в класа (като се има предвид, че учебната година започва през септември, още в началото те получават 11-месечно предимство пред децата, родени през август). В резултат на това се предполага, че те имат по-голям шанс от своите връстници да постъпят в университет и да направят шеметна кариера. Следователно в това отношение можем да смятаме зодиакалния знак Дева за най-интелигентен. 

Това обаче е само една статистика сред многото, която не бива да ни притеснява твърде много, защото ако се вземат предвид зодиакалните знаци на носителите на Нобелова награда, хората от знака на Близнаците и Везните биха били начело на класацията. А Девата щеше да се нареди едва на трето място в тази класация.

Тези 4 зодии са с най-високо IQ според астролозите
НОВИНИ
Автор Десислава Недева

Тези 4 зодии са с най-високо IQ според астролозите

Автор Десислава Недева