Автор
Пепа Попова - Пепита

Брунело Кучинели отпразнува 70-ия си рожден ден в Соломео

Семейство, паста, торта, вино и танци – много от съставките на 70-ия рожден ден на легендарния дизайнер Брунело Кучинели на 3 Септември бяха типични за италианската festa di compleanno. По-малко типично беше, че Марта Стюарт разбърка пастата, преди да бъде сервирана, че виното дойде директно от собствените лозя на рожденика и че преди да опитат едно от двете, 500-те гости станаха свидетели на това, което всъщност беше първото модно шоу на Кучинели в построения от самия него амфитеатър в дома на неговата марка в Соломео, Умбрия.   

Сред 60-те модели бяха Бианка Балти, Тони Уорд, Марк Вандерло, Ева Херцигова и Лъки Блу Смит. Те минаха по чакълестата котешка пътека при залез слънце и дефилираха под четириметровия бюст на римския император Адриан. Абсолютно всички гости спазиха дрескода на партито и бяха облечени в нюанси на бежовото.  

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

От стартирането на своята марка през 1978 г. Cucinelli винаги създава носима хармония: безкрайна прогресия от спокойни телесни образи, всички дефинирани по прекрасен начин от взаимодействието на тон, текстура и пропорция.   

View post on Instagram
 

В кратка реч след дефилето на моделите, Кучинели говори за израстването си от син на фермер в къща без електричество, за срещата със съпругата си Федерика, когато са били още тийнейджъри, и за личната си философия, която е поддържала възхода му. Подобно на неговите дрехи, тази философия е базисрана на класическата традиция – на мисли и постулати от Сенека, Свети Доминик, Данте и Конфуций, които Кучинели прилага стриктно към условията на съвременния свят.  

Всичко, което правите трябва да идва от сърцето“, каза Кучинели пред Vogue по повод своя идеологически начин на действие. „Опитвам се да следвам своеобразен социален договор, когато създавам нещо, който поддържа връзката ни с околната среда, технологиите и нас – това са великите идеи, в които вярвам. Идеята зад тази вечеря също е да изкажа благодарността си към всички онези, които са ни помогнали да изгражим и споделим тази култура. Също така благодаря на семейството си за всичко, което са ми дали, както и на философите и мислителите, които по някакъв начин са помогнали за формирането ми.” 

View post on Instagram
 

Когато го попитаха какво, ако можеше, би посъветвал собственото си 20-годишно аз да направи, Кучинели се засмя и каза: „да се опита да смекчи естествената арогантност, която идва с младостта, и да повярва напълно в стойността на приятелството. Освен това, както ме научи Спиноза, да не се фокусирам върху съденето на другите. И да помня винаги трите принципа на Римското право: да живеете честно, да не вредите на никого и всекиму своето.”   

View post on Instagram
 

Auguri, Brunello!