Автор
Теодор Муховски

Есенното равноденствие: Как да привлечем късмет през следващите 6 месеца

Есенното равноденствие е един от двата дни в годината, в които денят и нощта са равни. Това са дни на равновесие, защото дневната светлина и нощта са в пълна хармония. И ако в тези периоди се държите по определен начин, можете да привлечете положителни промени в живота. 

Есенното равноденствие се празнува по целия свят още от дълбока древност. В различни страни по света има паметници, построени по такъв начин, че да са ориентирани към слънцето в деня на есенното равноденствие, например в Чичен Ица в Мексико. 

Равноденствията са междинни точки между слънцестоенията. Лятното слънцестоене е най-дългият ден в годината, а зимното слънцестоене е най-краткият ден в годината. През пролетта и есента имаме равноденствия, когато дните и нощите са равни. 

В деня на есенното равноденствие започва преходът към по-тъмната част на годината, затова празнуваме последната богата реколта и слънцето. От този момент нататък нощите ще стават все по-дълги от дните, докато на зимното слънцестоене настъпи най-дългата нощ в годината. 

Есенното равноденствие има и астрологично значение: то настъпва, когато Слънцето достига 0° Везни - зодиакален знак, който символизира хармонията и баланса. Освен това то винаги настъпва в рамките на няколко седмици след пълнолунието в Овен, тъй като Овенът и Везните са противоположни знаци на Зодиака, които също символизират равновесие. 

През 2023 г. есенното равноденствие ще настъпи на 23 септември. Как да го отпразнуваме подобаващо, за да привлечем късмет през следващите шест месеца? 

Празник на реколтата 

Пригответе празнична трапеза, като използвате сезонни продукти, например гъби. Споделете тази трапеза с приятелите и семейството си, за да отпразнувате изобилието на сезона. 

Разходка сред природата 

Направете разходка сред природата, за да оцените променящите се цветове на листата и красотата на есента. Съберете паднали листа, жълъди или други природни предмети, които да използвате в ритуалите си. 

Подреждане на олтара

 Създайте олтар със символи на сезона, като ябълки, тикви, зърна и есенни листа. Поставете свещи в есенни цветове като оранжево, червено и кафяво. 

Магия със свещи 

Запалете свещите и изречете намеренията си за баланс и хармония. Можете също така да използвате това време, за да обмислите постиженията си и да си поставите цели за предстоящия сезон. 

Ритуал на благодарността 

Запишете на отделни листчета хартия за какво сте благодарни. Поставете тези листчета в буркан или под свещ на вашия олтар. Това може да служи като напомняне за положителните събития в живота ви. 

Благословия с напитка 

Вдигнете чаша вино, ябълков сайдер или сок и вдигнете тост за смяната на сезоните. Можете също така да излеете малко количество от напитката на земята като дарение. 

Благословия на дома и огнището 

Почистете и подредете жилищното си пространство, след което го опушете със салвия или направете ритуално почистване на дома, за да посрещнете новия сезон и да премахнете застоялата енергия. Всички видове гадания също са особено ефективни на този ден. 

Ръкоделие

 Създайте вещи, които символизират годишните времена. Например венци, торбички или бижута от естествени материали. 

Хранене и прекарване на времето заедно 

Поканете приятелите и семейството си на вечеря, на която всеки да донесе ястие, приготвено от сезонни съставки. Споделете истории, традиции и празнувайте заедно. 

Не забравяйте, че на този ден всичко, което правите, оставя енергиен отпечатък за следващите шест месеца. Забранено е да ругаете, да нервничите, да попадате в травмиращи ситуации, да се разделяте с близките си.

Жените от тези три зодии са истински Барби в живота
ПО ЖЕНСКИ
Автор Весела Георгиева

Жените от тези три зодии са истински Барби в живота

Автор Весела Георгиева