Автор
Теодор Муховски

Есенното равноденствие: Как да привлечем късмет през следващите 6 месеца

Есенното равноденствие е един от двата дни в годината, в които денят и нощта са равни. Това са дни на равновесие, защото дневната светлина и нощта са в пълна хармония. И ако в тези периоди се държите по определен начин, можете да привлечете положителни промени в живота си. 

Есенното равноденствие се празнува по целия свят още от дълбока древност. В различни страни по света има паметници, построени по такъв начин, че да са ориентирани към слънцето в деня на есенното равноденствие, например в Чичен Ица в Мексико. 

Равноденствията са междинни точки между слънцестоенията. Лятното слънцестоене е най-дългият ден в годината, а зимното слънцестоене е най-краткият ден в годината. През пролетта и есента имаме равноденствия, когато дните и нощите са равни. 

В деня на есенното равноденствие започва преходът към по-тъмната част на годината, затова празнуваме последната богата реколта и слънцето. От този момент нататък нощите ще стават все по-дълги от дните, докато на зимното слънцестоене настъпи най-дългата нощ в годината. 

Есенното равноденствие има и астрологично значение: то настъпва, когато Слънцето достига 0° Везни - зодиакален знак, който символизира хармонията и баланса. Освен това то винаги настъпва в рамките на няколко седмици след пълнолунието в Овен, тъй като Овенът и Везните са противоположни знаци на Зодиака, които също символизират равновесие. 

Тази година есенното равноденствие у нас настъпва на 22 септември в 15.43 ч. източноевропейско време. Как да го отпразнуваме подобаващо, за да привлечем късмет през следващите шест месеца? 

Празник на реколтата 

Пригответе празнична трапеза, като използвате сезонни продукти, например гъби. Споделете тази трапеза с приятелите и семейството си, за да отпразнувате изобилието на сезона. 

Разходка сред природата 

Направете разходка сред природата, за да оцените променящите се цветове на листата и красотата на есента. Съберете паднали листа, жълъди или други природни предмети, които да използвате в ритуалите си. 

Подреждане на олтара

 Създайте олтар със символи на сезона, като ябълки, тикви, зърна и есенни листа. Поставете свещи в есенни цветове като оранжево, червено и кафяво. 

Магия със свещи 

Запалете свещите и изречете намеренията си за баланс и хармония. Можете също така да използвате това време, за да обмислите постиженията си и да си поставите цели за предстоящия сезон. 

Ритуал на благодарността 

Запишете на отделни листчета хартия за какво сте благодарни. Поставете тези листчета в буркан или под свещ на вашия олтар. Това може да служи като напомняне за положителните събития в живота ви. 

Благословия с напитка 

Вдигнете чаша вино, ябълков сайдер или сок и вдигнете тост за смяната на сезоните. Можете също така да излеете малко количество от напитката на земята като дарение. 

Благословия на дома и огнището 

Почистете и подредете жилищното си пространство, след което го опушете със салвия или направете ритуално почистване на дома, за да посрещнете новия сезон и да премахнете застоялата енергия. Всички видове гадания също са особено ефективни на този ден. 

Ръкоделие

 Създайте вещи, които символизират годишните времена. Например венци, торбички или бижута от естествени материали. 

Хранене и прекарване на времето заедно 

Поканете приятелите и семейството си на вечеря, на която всеки да донесе ястие, приготвено от сезонни съставки. Споделете истории, традиции и празнувайте заедно. 

Не забравяйте, че на този ден всичко, което правите, оставя енергиен отпечатък за следващите шест месеца. Забранено е да ругаете, да нервничите, да попадате в травмиращи ситуации, да се разделяте с близките си.

Жените от тези три зодии са истински Барби в живота
ПО ЖЕНСКИ
Автор Весела Георгиева

Жените от тези три зодии са истински Барби в живота

Автор Весела Георгиева