Автор
Теодор Муховски

"7 черни гъби ще се издигнат над градовете": зловещите предсказания на Рано Неро

Рано Нерон е противоречива фигура, за която се знае малко. Истинското му име е Фредерико Мартели и се предполага, че е живял или през XIV, или през XV век във Флоренция като францискански монах. Неговият ръкопис "Вечната книга" е открит случайно едва през 1972 г. в манастир в Болоня. 

Този ръкопис съдържа предсказания за живота на Земята до 6323 г. включително, като надминава предсказанията дори на великия Нострадамус. Книгата е обемист труд, дълъг около 800 страници, и е разтълкувана от учения Башер. 

Ядрени експлозии, "странни" животни и ново Слънце са само част от пророчествата на францисканеца. 

Пророчествата на Рано са объркващи и загадъчни, но много от тях се сбъдват. Например във "Вечната книга" Нерон точно предсказва появата на Сталин, когото описва като "човек, който изпуска дим от устата си" и "ужасен тиранин, чиято черна сянка ще покрие една трета от човечеството". Той го нарича едновременно "мечка, която поглъща човешки черепи, и звяр върколак". "И мнозина ще бъдат убити в тила", казва пророкът за времето на репресиите. 

Заслужава да се отбележи, че Нерон, наричан в книгата „Черният паяк“, предлага алтернативи в своите предсказания: той твърди, че е възможно и необходимо да се повлияе на съдбата - да се промени предстоящото зловещо бъдеще, като се изкоренят пороците на човечеството. Между другото, той приема такъв необичаен псевдоним - "Черният паяк", защото "излавя мухите, носителки на бедствия и зарази, за да покаже кои пътища могат да бъдат опасни". 

'Драконът ще покаже зъбите си и всички ще съжаляват, че е бил нападнат' - За Русия ли се отнася това пророчество на Ванга?
НОВИНИ
Автор Флора Иванова

'Драконът ще покаже зъбите си и всички ще съжаляват, че е бил нападнат' - За Русия ли се отнася това пророчество на Ванга?

Ето някои от предсказанията на Черния паяк, които са се случили или са на път да се сбъднат: 

Нерон пише, че "седем черни гъби ще се издигнат над градовете". Досега в света е имало само три такива "гъби": Хирошима, Нагасаки и Чернобил. 

Нерон е видял и появата на епидемия от синдрома на придобитата имунна недостатъчност (СПИН), наричайки я "наказание за блудство" - това се е случило през 1981 г., точно както той е пророкувал. 

Интересно е, че Нерон предсказва появата на две слънца и две луни на небето, както и изчезването на нощите, което ще доведе до пламтящ ад на Земята. 

Хората ще бъдат принудени да живеят в подземни градове, а планините ще бъдат лишени от върховете си. Някои ще бъдат заслепени от яркото сияние на двете слънца. Всичко това звучи като катастрофален сценарий, включващ глобално затопляне, промяна на земната ос и природни бедствия. 

Друго интересно пророчество на Нерон е появата на ново слънце, което ще покровителства религията на Сатаната. Интересно е, че такъв период в бъдещето се споменава дори в древните митове. В този нов свят храмовете ще приемат формата на огромни конуси, а "рогата ще растат направо изпод земята". 

Според предсказанията на Нерон в бъдеще ще станем свидетели на появата на нови видове животни. Те няма да се подчиняват на човека и ще се превърнат в негови врагове. Може би става дума за генетично модифицирани екземпляри? Или за плодовете на изкуствения интелект - в крайна сметка по времето на Нерон никой не е знаел думата "роботи"? 

Нерон говори и за появата на хора с петниста кожа и предупреждава за джуджета с големи глави, които ще причиняват вреда. Той говори и за странни въжета и вериги, които ще се превърнат в средство за комуникация. Може би той има предвид жиците и кабелите, които днес вече са неразделна част от нашата комуникация. 

Това са някои от предсказанията на Нерон, които изглежда са намерили отражение в реалния свят. Тези мистериозни пророчества продължават да вълнуват въображението и да повдигат много въпроси пред изследователите и учените. Бъдещето остава загадка и само времето ще покаже колко точни ще се окажат те.

Хората ще се събудят различни: Древното пророчество, което трябва да се сбъдне през февруари 2027 г.
НОВИНИ
Автор Антония Дамянова

Хората ще се събудят различни: Древното пророчество, което трябва да се сбъдне през февруари 2027 г.

Автор Антония Дамянова