Автор
Пепа Попова - Пепита

Rabanne H&M: Светът на емблематичната модна къща се отваря за широката публика

За любителите на модата 2 октомври е дата, която ще се помни - H&M и Rabanne обявиха и отпразнуваха предстоящото си сътрудничество с екслузивно парти в легендарния парижки нощен клуб Silencio. Събитието предложи и първи поглед към колаборацията. С колекцията Rabanne H&M светът на историческата луксозна модна къща се отваря за широката публика, а ние феновете на нежната доктаторка не можем да бъдем по-шастливи.

View post on Instagram
 

В рамките на Седмицата на модата в Париж Жулиен Досена, артистичен директор на къщата в продължение на десет години, представи една цялостна космическа вселена, завладяващо изживяване между модата и лайфстайла.И дори ако името на марката вече не включва това на основателя, духът на Пако бе доловим във всяка една представена визия. С тази колаборация Досена буквално ни дава уникална възможност да надникнем в света на великия дизайнер - пищни дрехи за мъже и жени, аксесоари, бижута, но също и мебели, декоративни предмети, джаджи... 

View post on Instagram
 

Всеки ще може да закупи сто процента дреха Rabanne на достъпна цена“. Думите се на Жулиен Досена, творчески директор на легендарната къща по  повод сътрудничеството с шведския гигант.

Най-очакваната звезда очевидно беше мрежестата рокля, символът на Rabanne. И ето я, лъскава и най-накрая достъпна. 

„Не исках евтина версия на това, което правим в Rabanne“, казва Досена. „Като луксозна къща не можехме да си позволим да предлагаме плат, който не е направен според правилата. Проблемът се състоеше в прилагането в голям мащаб на уменията, необходими за създаването му, което изисква почти техники на висша мода. Но в H&M имат впечатляващи процеси на развитие. От гледна точка на качеството, резултатът е наистина изумителен."

Сътрудничеството има и устойчив аспект. Dossena и H&M всъщност успяха да разработят вид екологична мрежа. 

„От самото начало настоявах да имаме възможно най-малко въздействие“, обяснява дизайнерът. „Така че ние разработихме „добродетелна“ мрежеста материя, рециклирана и рециклируема“. И добавя: „Дори пайетите и пискюлите са направени от рециклирана пластмаса. Това е голяма крачка напред."

Духът на основателя, Пако Рабан, се проявява и на други места, например от дрехите, направени от метални дискове. Но не липсват и възродени произведения, създадени от Досена през годините - офицерско яке, палто от синтетичен косъм, анцуг, панталон- камбана, шапки от метална мрежа... Гардероб, напомнящ за икони като Джейн Фонда, Бриджит Бардо, Франсоаз Харди, когато се показаха, увити в рокли от метална мрежа, които безсрамно разкриваха силуета. 

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

„Rabanne не е просто поредица от кодове, които трябва да се прилагат“, отбелязва Досена в това отношение. „Това е състоянието на ума на освободените жени, които се чувстват спокойни в телата си и които превръщат дрехите си в броня от чувственост“.

View post on Instagram
 

Rabanne H&M влиза в продажба в избрани магазини на 9 ноември 2023 г. У нас ще бъде налична в H&M бул. Витоша 6 и онлайн на hm.com.