Автор
Ева Григорова

Няма да я познаете: Вижте Анджелина Джоли като Мария Калас (снимки)

Холивудската звезда Анджелина Джоли ще се превъплъти в образа на оперната прима Мария Калас в предстоящия биографичен филм на Пабло Лараин, предават чуждестранните издания, отпечатали върху страниците си първи кадри на популярната актриса в ролята на прочутата певица. 

Предстоящата лента на режисьора, създал „Джаки“ и „Спенсър“, донесли на Натали Портман и Кристен Стюарт номинации за авторитетните отличия на Американската филмова академия, ще бъде базирана на истински разкази, проследяващи бурната, красива и трагична история от живота на най-великата оперна певица в света, преживяна и преосмислена отново през последните ѝ дни в Париж през 70-те години на миналия век. 

“Невероятно развълнуван съм да започна работа по този проект, който искрено се надявам да представи достойно забележителния живот и творчество на Мария Калас на публиката по целия свят, благодарение на великолепния сценарий, сътворен от Стивън Найт, играта на артистите и особено изключителната подготовка на Анджелина“, каза кинодеецът в свое изявление. 

Костюмите, които носителката на престижната награда „Оскар“ в категория „Поддържаща женска роля“ за изпълнението си в „Луди години“ ще облече на снимачната площадка, са точни реплики, базирани на реалните тоалети, носени от легендарното сопрано. 

Сред тях ще бъдат включени автентични ретро кожени предмети от архивната колекция на италианската модна къща „Massimo Cantini Parrini“, за които са се консултирали с организацията за защита на правата на животните PETA, за да не използват нова кожа. 

„Приемам много сериозно отговорността на този ангажимент, който не само пресъздава живота на Мария, но и представя нейното наследство. Обещавм, че ще дам всичко, на което съм способна, за да се справя успешно с това предизвикателството“, каза Джоли в свое скорошно интервю. 

За последен път нейните почитатели я видяха в заглавието „Вечните“ от 2021 година, зад което стои студио „Marvel“. По време на премиерата на супергеройския екшън Анджелина сподели пред „People“, че нейните шест деца са развълнувани да видят дебютa ѝ в комиксовата киновселена. 

„Това, което наистина ме вълнува, е, че искат да ме видят силна“, каза актрисата. 

Известната брюнетка разкри, че преди седем години умишлено е започнала да приема все по-малко професионални ангажименти, „съгласявайки се на филмови роли, които не изискват дълги снимки“. 

В разговор със списание „Vogue“, състоял се през изминалия месец, тя каза, че се намира „личностен преход“, добавяйки: „Чувствам се малко отчаяна тези дни, защото сякаш не съм била себе си през последното десетилетие“.