Есента е вече тук - пъстра, красива и уютно вкусна. Затова ние днес ви предлагаме този пъстър дип с крем сирене и зеленчуци, който ще зарадва сетивата ви и ще ви достави гарантирано удоволствие.
Необходими продукти:
1 консерва нахут (приблизително 240 г)
100 г царевица от консерва
4 с.л. крем сирене Arla натурално
1/3 червен лук
40 г корнишони
3 с.л. каперси
3 с.л. ситно нарязан копър
1 с.л. лимонов сок
2 ч.л. дижонска горчица
1/2 ч.л. сол
прясно смлян черен пипер
Приготовление:
Изплакнете нахута и го оставете да се отцеди в сито.
Сложете нахута, царевицата, лука, корнишоните и каперсите в кухненски робот и кълцайте за около 10 секунди, докато сместа стане ситно нарязана, но не и смачкана.
Сложете сместа в купа и добавете към нея крем сиренето Arla, горчицата, лимоновия сок и копъра. Разбъркайте добре и овкусете със сол и черен пипер. Опитайте и сервирайте върху препечени филийки хляб.