Зарадвайте своите близки с едно страхотно есенно изкушение! Време е да се подсладите с един вкусен тиквен кейк, който се прави изключително лесно и бързо. Рецептата му е пред вас, време е за кулинарно вълшебство:

Необходими продукти:

За кейка:
100 g разтопено масло
300 g зелена тиква, настъргана на едро ренде
200 g пшенично брашно 
200 g кафява захар
3 яйца 
2 ч.л. смляна канела 
1 ч.л. смлян кардамон 
2 ч.л. бакпулвер 
1/2 ч.л. сол

За крема:
200 g крем сирене Arla натурално на стайна температура
100 g масло на стайна температура 
150 g пудра захар 
2 ч.л. настъргана лимонова кора

Приготовление кейк:

1. Разбийте кафявата захар и яйцата докато получите лека и въздушна смес.
2. Смесете заедно брашното, канелата, кардамона, бакпулвера. Смесете течната и сухата смес до получаването на хомогенна смес.
3. Добавете разтопеното масло и тиквата в получената смес.
4. Застелете с хартия за печене тава с падащо дъно с диаметър около 22 см и изсипете вътре получената смес. Печете сладкиша в средата на фурната на 175 градуса за около 40-45 минути. При готовност извадейте кейка и го оставете да изстине.

Приготовление крем:

1. Разбийте с помощта на миксер маслото, пудрата захар и лимоновата кора заедно до еднородна, бяла и пухкава смес - отнема около 5 мин.
2. Сложете крем сиренето в маслената смес и разбийте до еднородна и гладка смес. Не разбивайте прекалено дълго, защото кремът може да стане прекалено течен.
3. Разпределете глазурата равномерно върху тиквения кейк и загладете с помощта на шпатула.

(в материала има продуктово позициониране)